Barça

Guardiola, mut sobre la seva renovació, en l'acte de lliurament d'un taló solidari a Pallassos sense fronteres

Si el partit contra el Betis va provocar l'enuig de Pep Guardiola, al tècnic li deu haver anat molt bé l'acte d'aquest dijous al Museu Colet. L'entrenador del Barça ha estat l'encarregat de lliurar els 55.100 euros recaptats per la venda del llibre "Relats de Mundial", escrit per una quarantena de periodistes esportius, al president de l'ONG Pallassos sense fronteres, Tortell Poltrona. Per cert, que el periodista Sergi Mas, presentador de l'acte, ha provat que Guardiola piqués l'ham i es mullés sobre la seva renovació, però el de Santpedor, gat vell, ha pogut sortir-se'n sense donar cap resposta concloent.

Actualitzat
Pep Guardiola ha lliurat a l'ONG Pallassos sense fronteres un taló de 55.100 euros procedent de la recaptació d'un llibre solidari escrit per periodistes esportius, del qual el preparador blaugrana ha estat el padrí en aquesta edició. Guardiola ha escrit el pròleg del llibre i ha cedit la seva imatge per a la portada de la publicació, en què apareix al costat de Tortell Poltrona amb un nas vermell de pallasso. "La nostra organització pretén portar petites porcions de vida a llocs on les necessiten. Aquesta quantitat que hem rebut és sorprenent", ha dit Tortell Poltrona, visiblement agraït, després de subratllar que un dia "sense riure, és un dia perdut".

Al final de l'acte, el periodista Sergi Mas, animador de tots els actes del llibre solidari, ha joguinejat amb Pep Guardiola perquè aquest es pronunciés sobre la seva renovació, però sense llançar-li preguntes directes, com quan l'ha emplaçat que revelés si li agradava la cantant Mónica Naranjo. El preparador barcelonista ha dit que sí, i llavors el periodista l'ha convidat a escollir entre el títol d'una de les seves cançons ("Sobreviviré") i dos títols d'interpretacions que ha vinculat en broma a la cantant catalana, com "Renovaré" i "Aquí me quedaré", davant les rialles dels assistents, a les quals també s'ha sumat Guardiola. L'entrenador barcelonista ha escollit "Sobreviviré", i ha argumentat que al Barça sobreviu, però ha rebutjat referir-se al seu futur, fent broma també amb el fet que la nova directora de comunicació, Ketty Calatayud, present a l'acte, li havia prohibit parlar.

Sí que s'ha mostrat més disposat a parlar de l'ensopegada que va patir dimecres el Barcelona, després de perdre per 3-1 en la tornada dels quarts de final de la Copa del Rei contra el Betis (5-0 en l'anada), en destacar el nivell dels jugadors bètics i del futbol exhibit per l'entitat andalusa. Ha recordat que amb 2-0 en el marcador, una acció "molt justa" de Piqué podia haver significat un penal i l'expulsió del central blaugrana. Guardiola creu que, després d'aquesta ensopegada, el Barça "és més fort" perquè la derrota els farà "créixer" amb vista a altres eliminatòries, com d'aquí a un mes a la Lliga de Campions contra l'Arsenal. "Perdre va bé, perquè li dónes valor a les coses que has guanyat. Això ens podrà anar bé perquè ens alertarà amb vista al partit de dissabte contra el Racing (al Camp Nou)", ha afegit.

La vessant solidària de Valdés

També Víctor Valdés ha mostrat la seva cara més solidària. El blaugrana ha visitat les instal·lacions de la Fundació Esclerosi Múltiple, entitat amb què col·labora des de fa temps, ja que té un familiar directe afectat per aquesta malaltia. Valdés apadrinarà la campanya solidària Mulla't, una de les més multitudinàries de Catalunya. Serà a mitjans de juny i el blaugrana ja s'ha compromès a tirar-se a la piscina.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut