Golejada plàcida del Barça al Saragossa (4-0)

El Barça ha derrotat sense cap tipus de complicació ni de mirament un feblíssim Saragossa per 4 a 0. Els blaugranes sumen vint-i-vuit punts i igualen el Reial Madrid al capdavant de la classificació. Piqué, Messi, aquests dos a la primera part, i Puyol i Villa, a la segona, han traduït en gols l'aclaparador domini del Barça, que ha viscut els seus moments més brillants de futbol quan els talents desbordants de Cesc i Messi s'han connectat. L'afició culer gaudeix d'una societat que genera art sobre la gespa en qualsevol moment.

El monòleg blaugrana només tenia una ombra "a priori": comprovar si el desgast dels internacionals amb les seves seleccions podria passar factura. Però ni de bon tros. Messi i Alexis han sortit de titulars i a penes han notat el cansament ni els viatges transoceànics. L'argentí ha corregut, ha manat i ha marcat. Cap rastre de fatiga tampoc en Piqué, Puyol, Xavi o Cesc. L'ambició i l'actitud del grup de Guardiola han estat els millors antídots per fer front als efectes del virus FIFA.
Al davant, un Saragossa previsible que s'ha atrinxerat amb dues línies de quatre molt juntes i poc més a oferir. El Barça ha començat a cuinar el seu joc fins que al minut 18 una falta servida per Xavi l'ha rematat de cap Piqué al fons de la xarxa aragonesa.

Dos genis associats
A partir d'aleshores, el Barça s'ha engrescat i Cesc i Messi s'han començat a trobar. La màgia estava servida. Als 30 minuts, una passada del català ha deixat Messi sol davant Roberto, que ha salvat el segon gol. I ho ha tornat a fer a un fort xut d'Alexis.

La connexió celestial Cesc-Messi havia de tenir premi i l'ha tingut al límit del descans. Passada de Cesc per al geni argentí a l'esquena de la defensa aragonesa i en l'un contra un contra Messi no ha perdonat. Era el seu quinzè gol a la Lliga, que el referma com a màxim anotador de la competició.

Una nova golejada
La segona part ha arrencat amb una gran ocasió de Cesc a boca de canó que Roberto, l'àngel de la guarda del seu equip, ha desfet. Els d'Aguirre han reaccionat i han creat perill com en un xut lleugerament desviat de Lafita. Però ha estat un miratge enmig d'un panorama totalment blaugrana. A continuació, al minut 54, Carles Puyol s'incorpora a l'atac i aprofita una deixada de cap de Keita per rematada dos cops des del terra i batre Roberto per fer el 3 a 0. Partit tancat i barrat. Puyol i Piqué, per cert, no marcaven en el mateix partit des del 2 a 6 del Bernabéu del maig del 2009.
A partir d'aleshores, Guardiola ha fet canvis i Xavi, Alexis i Cesc han deixat pas a Thiago, Iniesta i Villa. L'asturià ha fet precisament el 4 a 0 al minut 74. Bona centrada de Cuenca des de la banda que Villa ha transformat en gol gràcies a un potent cop de cap. El Saragossa, l'equip més golejat de primera, demanava l'hora per deixar de patir. I Messi, mentrestant, acabava el partit sobre la gespa. Noranta minuts de compromís per demostrar que està fet d'una altra pasta.
Perquè no hi falti de res, per primer cop en la seva història, el Barça ha completat deu partits consecutius a casa sense encaixar cap gol. Jugar al Camp nou com a visitant comença a ser sinònim de tortura futbolística.