Gerard Piqué, punt final a 15 anys de blaugrana
Gerard Piqué, punt final a 15 anys de blaugrana
barça

Gerard Piqué anuncia per sorpresa que abandona el Barça i es retira del futbol

El central publica un vídeo de comiat comunicant que penja les botes i que, per tant, el de dissabte contra l'Almeria serà el seu últim partit al Camp Nou

Redacció Esport3Actualitzat

Imprevisible i impulsiu en les declaracions públiques, Gerard Piqué ha publicat aquest dijous el missatge més inesperat. El central ha trencat el silenci dels últims mesos per anunciar per sorpresa que abandona la disciplina del FC Barcelona, posant punt final a 15 temporades al primer equip, i es retira del futbol. El 3 del Barça ho ha fet mitjançant un vídeo en català de més de dos minuts penjat a les seves xarxes socials i que tanca amb un "Tornaré" mentre mira la llotja... 

Després de 615 partits i 52 gols vestint la samarreta blaugrana, l'enfrontament de dissabte contra l'Almeria adquireix una transcendència especial, ja que suposarà el seu últim partit al Camp Nou. Serà la darrera oportunitat perquè l'afició vegi el segon capità sobre el camp i pugui entonar el "Piqué, Piqué, Piquenbauer".

Marxa en el transcurs del seu "annus horribilis" particular, dins i fora del terreny de joc, i sense esgotar l'any i mig de contracte que encara li queda com a blaugrana. Alguns mitjans, com la cadena SER, indiquen que hauria acceptat perdonar els emoluments que el club tenia pendent d'abonar-li. El club, que estava assebentat dels plans del jugador perquè n'estaven parlant des de l'estiu però desconeixia que ho anunciaria aquest dijous, deixa a les mans de Piqué la possibilitat de fer algun tipus d'acte de comiat o homenatge.

El de Mestalla, el passat dissabte, serà un dels últims partits de Piqué amb el FC Barcelona
El de Mestalla, dissabte passat, serà un dels últims partits de Piqué amb el FC Barcelona

Una retirada inesperada

El vídeo del defensa desvela que el seu futur passa per la retirada immediata. Piqué no vestirà cap altra samarreta, coherent amb el discurs que fa anys que manté: "El Barça és el màxim. Quan ja no jugui ni sigui important, penjaré les botes". Per tant, sembla que desmenteix les especulacions que apuntaven a una darrera experiència a la Lliga dels Estats Units.

Piqué ja no serà jugador del Barça, reconeix que se'n va amb els "somnis complerts". No obstant, fidel al seu sentit de l'espectacle, acaba el vídeo amb una promesa de pel·lícula: "Tard o d'hora, tornaré".

Un palmarès a l'alçada de les millors llegendes

Piqué va entrar amb 10 anys al futbol base culer, on va créixer formant part de la fèrtil generació del 87, al costat de noms com Leo Messi i Cesc Fàbregas. El seu primer contracte professional, però, va signar-lo amb el Manchester United. A Anglaterra es va forjar com a futbolista aprenent de centrals imperials com Ferdinand o Vidic i travant una amistat duradora amb Cristiano Ronaldo. Després de quatre anys, amb una cessió al Saragossa inclosa, va tornar a casa seva amb 21 anys.

Amb els diables vermells ja havia aixecat la Premier i la Champions però el millor encara havia d'arribar. A Barcelona l'esperava el paper protagonista que Pep Guardiola li tenia reservat al millor Barça de la història. Al costat del seu inseparable Carles Puyol.

 

El palmarès d'aquestes 15 temporades inclou una trentena de títols:

  • 3 Champions
  • 3 Mundialets de Clubs
  • 8 Lligues
  • 7 Copes del Rei
  • 6 Supercopes d'Espanya
  • 3 Supercopes d'Europa

I sense oblidar mai que, a nivell de seleccions, un Mundial i un Eurocopa el contemplen. Marxa Piqué, però assegura que tornarà.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut