Pique, durant un partit aquesta passada temporada
Pique, durant un partit aquesta passada temporada
barça

La data de caducitat de Piqué i com s'han retirat els últims referents de la Masia

La carrera esportiva del central té un límit que ell mateix s'ha posat: el dia que ja no sigui titular

Redacció Esport3Actualitzat

"El dia que no sigui titular o em posin a la graderia, marxaré independentment dels anys de contracte que em quedin. Tant se val si són 5 o 25, marxaré cap a casa". Són paraules que Gerard Piqué, amb contracte fins al 2024, va pronunciar fa tot just dos mesos. En una conversa amb el youtuber Jordi Wild, el central tornava a deixar clara una idea recurrent en el seu discurs: la seva data de caducitat arribarà quan perdi el rol principal de les últimes 14 temporades. Una condició que pot ser més a prop del que pensava.

El central sempre ha presumit d'haver tingut pocs problemes físics malgrat no haver fet vida de sant. Aquest curs passat, però, amb 35 anys, ha hagut de conviure amb les lesions. El president Joan Laporta li ha demanat que es recuperi físicament i li ha fet veure que el rol de titular indiscutible a la seva edat és difícil i ho ha d'assumir ajudant els joves. Xavi, per la seva banda, no li fa cap retret però també li va recordar que si es passa el dia a la infermeria no podrà comptar amb ell.

Com és habitual en ell, la seva resposta ha estat amb paraules. "Si tens nassos, fitxa el millor central, que serà suplent", va desafiar Laporta amb l'interès per fitxar Jules Koundé sobrevolant el Camp Nou. Però també ha contestat amb fets: malgrat estar de vacances, Piqué va cada dia a la Ciutat Esportiva per resoldre els seus problemes a l'adductor. Tot sembla indicar que el futbolista pot haver trobat l'enèsima motivació per estendre una carrera que, confessió del mateix jugador, "quan tenia 25 anys creia que finalitzaria amb 30".

Com han deixat el Barça les últimes estrelles de la Masia

A diferència dels últims dos mites del planter blaugrana, una altra de les conviccions de Piqué és que el seu últim equip serà el Barça. El mateix Xavi o Andrés Iniesta, per exemple, van optar per viure aventures exòtiques a Qatar i al Japó, respectivament. Dos migcampistes amb tanta afinitat també van coincidir en els moments, tant esportius com biològics, escollits per abandonar el club on s'havien format. Ambdós quan encara tenien un paper important a l'equip. L'egarenc també amb 35 anys i el manxec amb 34.

Carles Puyol, en canvi, excompany i gran amic de Piqué, va optar per la via dels "One club man". El març de 2014 el pallarès va anunciar, amb 36 anys que rescindia el vincle que l'unia al club fins al 2016 i penjava les botes a final de temporada. Els problemes al genoll van frustrar el seu somni de retirar-se amb 40 anys. El seu últim gest amb el club va ser perdonar 10 milions d'euros del contracte que va quedar sense efecte.

Més polèmic va ser l'adeu de Victor Valdés, desvinculat del FC Barcelona després de 12 anys al primer equip i 3 al filial per desavinences amb la directiva de Sandro Rosell. Amb 32 anys no va acceptar cap de les ofertes per continuar i va començar un periple poc agraciat per diferents lligues europees. Just el que ha promès no fer Gerard Piqué.  

ARXIVAT A:
Gerard Piqué
Anar al contingut