Waterpolo

Espanya perd als penals contra Hongria (14-13)

El títol europeu es resisteix a Espanya i a l'equip de David Martín, que ja havia perdut la final del 2018 també per culpa de la tanda definitiva

Xevi BardoletActualitzat

La selecció espanyola masculina de waterpolo porta tres finals consecutives en les grans competicions. I en les tres –europeu de Barcelona, mundial de Gwangju i ara europeu d'Hongria- s'ha quedat sense or. Veurem què passa en els Jocs Olímpics de l'estiu.

 

Aquest diumenge, davant d'Hongria, hi ha hagut un enorme contrast en els dos primers períodes. En l'inicial, Espanya ha deixat sota mínims la producció ofensiva dels amfitrions i amb l'encert de Munárriz ha aconseguit tancar el període amb 1 a 3. Però en el següent, el combinat espanyol s'ha quedat sense marcar –Álvaro Granados ha fallat un penal, fet que es repetiria de forma determinant més endavant- mentre que per Hongria han aparegut els cracs, com Gergo Zalanki o Denes Varga. Un parcial de 3 a 0 ha capgirat el marcador. En els dos següents períodes, Hongria sempre ha portat la iniciativa i, cada vegada que Espanya aconseguia empatar, responien els magiars amb una genialitat que els tornava a avançar en el marcador. Aquesta agonia, els locals sense poder-se escapar més d'un gol i els de David Martín sense poder avançar-se, ha durat fins al final. Alberto Munárriz ha empatat a 9 a un minut i mig per al final, Hongria ha fallat en la passada del seu últim atac i Blai Mallarach ha pogut decantar el partit amb un xut de contraatac a dos segons.

Han calgut els penals per determinar el campió i com a Barcelona 2018 contra Sèrbia, Espanya s'ha quedat sense títol per un sol error. Tothom ha marcat, exceptuant Álvaro Granados en el desè i definitiu llançament, que ha aturat el porter suplent, Soma Vogel.

 

 

Anar al contingut