Mundial d'hoquei herba femení

Espanya aclapara el Canadà a la primera meitat i obre el Mundial guanyant (4-1)

L'equip d'Adrian Lock ha sotmès el seu rival en el partit inaugural i ha obtingut una victòria imponent mostrant una gran efectivitat. Quan les canadenques han reaccionat a la segona meitat, ja tenien quatre gols en contra

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

Disputar el partit inaugural d'un Mundial com a local sempre és una responsabilitat, però la selecció espanyola d'hoquei herba l'ha resolt amb nota. És cert que el flamant Olímpic de Terrassa presentava una entrada discreta, però el favoritisme que imposa el bronze de l'anterior mundial, el setè lloc al rànquing de seleccions (pel catorzè del Canadà) i el fet de jugar com a local sempre poden pesar. Cap d'aquestes circumstàncies ha fet tremolar les "redsticks", amb sis jugadores catalanes, que han encarrilat el partit en els dos primers períodes i s'han acabat imposant, fins i tot, amb comoditat (4-1).

El seleccionador espanyol, Adrian Lock, satisfet amb el que ha vist a Terrassa

Les jugadores d'Adrian Lock han dominat la possessió de la bola des del començament, però han necessitat quatre penals córner consecutius (alguns d'ells assenyalats pel videoarbitratge) per poder-se avançar en el marcador; a la quarta, en una acció embolicada dins l'àrea i des de terra, Belén Iglesias, jugadora del Grossflottbeker alemany, ha obert la llauna (1-0, 4'). L'equip espanyol ha continuat dominant el partit amb comoditat tot i que el fet que el terreny de joc fos nou de trinca dificultava algunes accions tècniques. La terrassenca del Polo Marta Segú ha tingut l'opció més clara per ampliar diferències amb un xut de revés desviat (13').

Xantal Giné connecta el gran xut que ha suposat el segon gol espanyol

Amb tot, no ha trigat l'equip espanyol a obrir forat, en el sisè minut del segon període; en un altre penal córner, després d'una remarcable jugada individual de Lucía Jiménez, la rubinenca Xantal Giné ha batut la portera canadenca amb un xut sec que ha picat directe al calaix (2-0, 21'). Les canadenques, en canvi, no han sabut aprofitar l'únic llançament de penal de què han disposat en tota la primera meitat, tot el contrari que les seves rivals; el següent penal favorable a Espanya, després d'un eslàlom espectacular de "Gigi" Oliva, ha significat el 3-0, en un xut de María López que una defensora canadenca ha desviat a la pròpia xarxa, deixant venuda la portera Rowan Harris. Un gol que ha acabat de destarotar les canadenques, que encara han encaixat un quart gol abans del descans, després d'una precisa centrada des de l'esquerra de Laura Barrios culminada per Begoña García (4-0, 28').

La portera canadenca Rowan Harris ha evitat, en un parell de penals córner, que la golejada fos més àmplia

Les canadenques s'han tret la son de les orelles en l'inici de la segona meitat, i han disposat de tres penals córner consecutius, el primer dels quals desviat per la canària Melanie García amb una bona intervenció (34'). La possessió s'ha equilibrat, però Espanya ha defensat prou bé per no permetre que les nord-americanes creguessin en el miracle i fins i tot han tingut alguna opció per estripar encara més el seu rival en un parell de penals córner. En aquest cas, la portera Rowan Harris ha estat inspirada, però el guarisme del partit feia estona que estava escrit, i l'equip d'Adrian Lock ha acabat firmant un debut, fins i tot, millor del que es podia esperar.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut