Laurence guanya la 5a etapa de la Volta i Pogacar es manté líder
Axel Laurence s'ha imposat a Viladecans (@VoltaCatalunya)
Ciclisme

Laurence guanya la 5a etapa de la Volta i Pogacar es manté líder

L'etapa entre Altafulla i Viladecans s'ha acabat decidint en una arribada multitudinària

Redacció Esport3Actualitzat

El francès Axel Laurence s'ha endut la victòria a l'etapa 5 de la Volta, de 168 kms entre Altafulla i Viladecans. Semblava que el recorregut estava dissenyat per a una escapada exitosa però el ritme del pilot ha neutralitzat l'únic intent que hi ha hagut, que ha estat a 30 km de l'arribada.

Per tant, el triomf s'ha acabat decidint en una arribada multitudinària. Hi havia dos ports categoria: el Coll de les Ventoses i el Alt de la Creu d'Aragall. 

L'eslovè Tadej Pogacar manté el liderat de la classificació amb dos minuts i 27 segons sobre Mikel Landa, el segon classificat.

Tercer de la general és el rus Aleksander Vlasov, que és a 2 minuts 55 del lider de la prova. El mallorquí Enric Mas és sisè a una distància de 3 minuts i 24 segons de Pogacar. 
    

Aquí pots veure l'etapa 5 de la Volta a Catalunya:

 

El recorregut de la 5a etapa

La cinquena etapa ha unit dues seus inèdites de la Volta: Altafulla i Viladecans. Era una etapa sense grans dificultats de muntanya, però amb un recorregut força trencacames, una jornada ideal per a llargues escapades.

La primera part ha dut els ciclistes camí de la Bisbal del Penedès, passant per Nulles. A la Bisbal hi havia el primer esprint intermedi.

De la Bisbal, l'etapa continuava cap al primer coll puntuable del dia, el de les Ventoses, de segona categoria. D'allà, els corredors han anat cap a Pontons i Sant Martí Sarroca, i abans d'abandonar el Penedès per buscar el Baix Llobregat han passat per Sant Llorenç d'Hortons.

A continuació, els ciclistes afronten la segona pujada puntuable del dia, el coll de la Creu d'Aragall, també de segona categoria, que precedeix l'esprint intermedi de Sant Vicenç dels Horts.

I d'allà, l'etapa ja va directament cap a Viladecans, que l'any passat va viure la victòria de Richard Carapaz en un esprint intermedi i que aquest any ha estat punt final de la cinquena etapa de la cursa.

Una cinquena etapa amb un perfil ideal per a les escapades.

ARXIVAT A:
La Volta
Anar al contingut