Xavi, durant la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia
Xavi, durant la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia
Barça

Xavi: "Si no guanyem a Girona, serà una hecatombe"

El tècnic de Terrassa ha lloat les virtuts de l'equip de Míchel i ha qualificat el partit de molt difícil

Redacció Esport3Actualitzat

En la roda de premsa prèvia al Girona-Barça, el derbi català, Xavi ha valorat l'atreviment de Míchel i el conjunt gironí.

"El Girona és un equip valent, que fa coses diferents. Roben molt a camp contrari. S'assembla molt al que fem nosaltres. Míchel m'agradava com a jugador, i també m'agrada com a entrenador. És un referent. Fa coses interessants. És un equip molt treballat. Tenen molt bona sortida de pilota."

Sobre la dinàmica del seu equip a la Lliga s'ha mostrat satisfet.

"Em preocupa no sentenciar els partits, però els estem traient. S'ha d'analitzar tot i millorar moltes coses. Estem en una situació molt bona. Ho hem de posar en valor. Som líders en la Lliga, hem guanyat un títol, estem en semis de Copa..."

Anuncia canvis en l'equip titular

Sobre el seu onze tipus, s'ha obert a possibles canvis respecte al partit de la Reial Societat.

"No penso en un onze tipus. Aquest dissabte farem algun canvi. Hi haurà molèsties, sancions... Tothom és important. N'hi ha que participen més. Però tothom ha d'estar preparat."

També ha valorat una possible trobada amb el Madrid a la Copa.

"Tant me fa. El sorteig és dilluns. Demà estarem pendents del Girona. Ja ho analitzarem. No pensen en la final. No en prefereixo cap. Que siguem superiors contra qui ens toqui."

Fins ara se sent satisfet amb el que porten de temporada.

"Tret de l'eliminació de la Champions, l'equip està en un bon moment. Ben situats en la Lliga, en la Copa... i amb la Supercopa. Podem fer una bona temporada, però no podem abaixar la guàrdia."

Demana la continuïtat de Dembélé

També s'ha referit a Dembélé, protagonista en Copa contra la Reial Societat.

"Per a mi és important, ja ho sabeu. És diferencial. Costa trobar futbolistes tan determinants en l'un contra u. És una peça fonamental. Ho sap el club, i ell també. Ha canviat el xip des que som aquí. Espero que continuï molts anys amb nosaltres,"

I també ha parlat de la seva precaució amb el francès pel que fa a les lesions.

"Intentem que els jugadors no es lesionin, sigui Dembélé o qui sigui. Ho controlem. Sempre n'hi haurà. Ell ha canviat el xip. És on volia ser. Sempre m'havia dit que volia jugar al Barça. Se sent estimat. Jo li dono molta confiança."

No el preocupa el cas Gavi

Sobre els problemes del fair-play financer a l'hora d'inscriure jugadors com Gavi o Araujo, no hi ha donat importància.

"Estan tots en un nivell molt bo. No afecta. Tenim la tranquil·litat que abans o després se solucionarà. No hi dono gaire importància. Ells estan tranquils."

Ha defensat Ferran Torres com un gran professional.

"Demà està sancionat... Està bé. És un jugador que sempre s'entrena bé. I sempre, jugui 10 o 60 minuts, sempre en la mateixa dinàmica. No abaixa els braços. És un exemple a la plantilla, i una garantia. Sempre fa la feina. Treballa, corre..."

També ha tingut paraules per a Busquets i el seu futur.

"No hem parlat del seu futur, no pas aquests dies. Fa temps. És una decisió molt personal. És un dels millors pivots de la història del futbol, i poc valorat. Molt valorat pels entrenadors. Important dins i fora. Tant de bo se senti fort."

Xavi s'ha decantat també sobre la posició de Ronald Aaraujo al camp.

"Per mi, la posició ideal és de central. És la posició natural. Ha crescut molt en la sortida de pilota, una barbaritat. Està amb més confiança. Escull bé. Ho ha entès a la perfecció. Si el veus de lateral, no serà estrany."

Ha defensat que l'equip no té un onze titular fix.

"No hi ha onze de gala, ja ho veureu. Veiem moltes coses per decidir l'onze. Se li dona massa importància, a l'onze titular, i sovint canvien la dinàmica els que surten en el minut 60. Ara hi ha 5 canvis. No s'han de sentir ni titulars ni suplents."

Sobre la imminent renovació de Marcos Alonso, el tècnic ho ha argumentat.

"Era un tema parlat amb el club. Estic molt content amb ell, com a professional i com a persona dins del grup. És una persona fantàstica. És solvent, contrastat. Està sent important i ho serà."

L'egarenc s'ha mostrat satisfet amb la plantilla.

"La plantilla està ben confeccionada. Potser no tenim un lateral dret natural, tret de Bellerín, però tenim bones opcions per cobrir-ho. Estic encantat amb la plantilla."

Elogi al "centenari" Pedri

Sobre Pedri, que demà complirà cent partits amb el Barça, li preveu un gran futur.

"Els números són extraordinaris. Té un present i un futur brutals. I no només ell. Tenim una generació de futbolistes molt joves i molt bona. Els hem de cuidar. El talent de Pedri l'he vist en pocs futbolistes."

També ha parlat de la dualitat, entre eufòria i hecatombe, en l'univers Barça.

"Hem de guanyar el Girona. Es guanyen 'vals de tranquil·litat' de 2 o 3 dies. Això és el Barça. Sempre hi ha crítiques. Aquest és l'entorn del Barça. I aquest dissabte, si no guanyem, hecatombe. Hem de competir per títols."

 

Ha definit Ter Stegen com el porter ideal del Barça.

"Està entre els millors del món. Si no el millor, dels tres millors. Per al Barça és el millor. La sortida de pilota és perfecta. Sempre escull la millor opció. Aquí es critica tothom, fins i tot les cadires d'aquesta sala."

I també ha destacat l'ànima de Gavi.

"No enganya ningú. És així, tot passió. Motiva els companys, ho encomana. Imprimeix una personalitat amb 18 anys que sorprèn. Té una grandesa tremenda. Hi posa tanta ànima..."

I de les virtuts d'Ansu.

"Ansu se sent còmode a prop de la porteria. L'hem de nodrir de pilotes. Pot jugar d'esquena, pot anar en profunditat. Té velocitat."

Sobre si és el director d'una nova era, ha mostrat precaució.

"Això està de puta mare! Això és el Barça. No hi ha terme mitjà. Eufòria o derrota màxima. Hem de mantenir l'estabilitat."

Sobre la possibilitat de reforçar-se amb fitxatges al mercat d'hivern, ha dit:

"Ara tenim cinc davanters, però tenim alternatives en l'extrem esquerre. Pot jugar-hi Balde, per exemple. No em falta res més en la plantilla."

Alimenta els rumors sobre el futur del gironí Arnau Martínez.

Sobre Arnau Martínez, defensa del Girona i un possible fitxatge futur, ha comentat:

"És molt bon lateral. Miguel també els dona moltes alternatives. S'incorpora molt bé en atac. Té personalitat. És un futbolista interessant."

 

No ha donat importància al fet d'acabar campions de la primera volta.

"No hi dono tanta importància, a ser campions d'hivern. Serien sis punts amb un partit menys. Significaria una victòria molt important, demà."

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut