El podi en categoria femenina: Molist, al centre, acompanyada de Pila, segona, i Debats, tercera
El podi en categoria femenina: Molist, al centre, acompanyada de Pila, segona, i Debats, tercera
CURSES DE MUNTANYA

La vigatana Marta Molist i el portuguès Miguel Arsénio, campions de l'Ultra Pirineu

Miguel Heras i Rodrigo Monor en categoria masculina i María Mercedes Pila i Ragna Debats en categoria femenina han completat el podi

Redacció Esport3Actualitzat

Al quilòmetre 60 ha pres un carbohidrat que ha encuriosit els comentaristes d'Esport3 i que l'ha catapultat amb força cap a meta. Era sushi de supermercat. El portuguès Miguel Arsénio (26) ho ha explicat a la línia d'arribada després de superar a tota una llegenda de l'ultratail, Miguel Heras (48) amb un temps de 10 hores 37 minuts i 50 segons.

"Quan l'he passat li he dit que era molt fan d'ell, que és un màquina. Per mi guanyar aquí amb ell fent segon és un somni fet realitat".

Heras, campió de l'edició de l'any passat i amb 4 títols a les esquenes, ha estat segon en la seva onzena participació a la cursa. El de Castella i Lleó ha patit més del previst per completar el recorregut de 100 quilòmetres i 6.600 metres de desnivell positiu.

"No ha estat el millor dia de la meva vida. He hagut de patir molt, he tingut més crisis del compte i hauré d'analitzar el perquè. Quan m'ha passat Arsénio he vist que estava molt fort i m'he adonat que el meu objectiu era arribar a meta".

L'ha seguit el valencià Rodrigo Monasor (26 anys) que ha estat tercer i que ha baixat gairebé un minut de les 11 hores.

Miguel Arsénio, campió de l'Ultra Pirineu (Oriol Gozalbo)

Picas fora del podi: victòria per a Molist

En modalitat femenina, s'ha imposat la vigatana Marta Molist (41) amb un temps de 12 hores, 30 minuts i 14 segons.

"No m'ho esperava. Hi havia molt nivell, venia d'una lesió i he complert un somni avui. Gràcies a algú que m'estima molt aquí dalt -senyala al cel-. M'he trobat molt bé, no tenia cap referència de res. Avui he après moltes coses".

María Mercedes Pila Viracocha Ragna Debats han completat el podi. Núria Picas, guanyadora de 5 edicions, ha ocupat la cinquena posició amb un temps dues hores superior a la vencedora. 

Marató Pirineu 42 km

El kenià Robert Pkemoi ha aconseguit el rècord de la prova amb un temps de 3h 28 minuts i 7 segons, seguit del suís Roberto Delorenzi i del català Víctor Del Águila Pellicer

En categoria femenina, s'ha imposat la valenciana Júlia Font per davant la lleonesa Inés Astrain i la neozelandesa Ruth Croft

 

Anar al contingut