Espanyol

Els altres "baixa-puja" de la història de l'Espanyol

Hi ha una llei no escrita que diu que sempre que l'Espanyol ha baixat a Segona, ha tornat a Primera l'any següent. Aquest és el cinquè cop que passa en els seus gairebé 121 anys d'història, el primer de l'etapa RCDE Stadium

Cristina Busquets RoviraActualitzat

A La Romareda, l'Espanyol ha posat fi al seu cinquè pas fugaç per Segona Divisió. El cinquè "baixa-puja" de la la història del club blanc-i-blau. Les anteriors quatre ocasions van ser similars.

1961-62-63
Equip fundador de la Lliga, l'Espanyol es va mantenir a Primera fins al 1962. Va ser una temporada amb tres entrenadors, un dels quals, el llegendari Zamora. L'any següent, amb Heriberto Herrera a la banqueta, van tornar a Primera després d'acabar segons i guanyar la promoció d'ascens amb el Mallorca.

1968-69-70
El 1969 baixa com a penúltim. Tot i que la cèlebre davantera dels "cinc delfins" continuaven a la plantilla, la pèssima actuació lluny de Sarrià els va condemnar. L'any següent es recupera la categoria, acabant tercers gràcies al 7 a 0 amb l'Il·licità en la penúltima jornada, el resultat més ampli de la història de Segona.

1988-89-90
Una promoció amb el Mallorca, amb derrota a la pròrroga i gol anul·lat a Golobart, aboca al tercer descens. L'any següent, l'equip va acabar cinquè, però amb la possibilitat de disputar la promoció, que va acabar amb una tanda de penals dramàtica a La Rosaleda. Meléndez, substitut de N'Kono sota els pals, va aturar el llançament de Villa i Albesa va ser l'autor del gol de l'ascens.

1992-93-94
El penúltim descens va ser després d'un final desastrós de Lliga, amb només una victòria en quinze partits. A la promoció, els blanc-i-blaus van caure amb el Racing de Santander. El retorn va ser per la porta gran. Amb Camacho a la banqueta, l'equip es ser campió i va certificar l'ascens a tres jornades del final, amb una golejada amb el Cadis per Sant Jordi. La conga que es va ballar aquell dia es podria repetir a Saragossa.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut