Ciclisme

El Tour de França presenta el recorregut de la seva edició 2011 sense la presència de Contador

Sense la presència del guanyador de les dues últimes edicions, Alberto Contador, el Tour de França ha desvelat avui el recorregut de l'edició de 2011, en què els Pirineus tindran un gran pes però s'escalaran abans que els Alps, els vessants dels quals tindran l'última paraula de la classificació general. El de Pinto ja va dir fa uns dies que no hi assistiria si la Unió Ciclista Internacional i l'Assossiació Mundial Antidopatge no donaven un veredicte al seu suposat cas de dopatge. El director del Tour, Christian Prudhomme, ha dit que vol que es decideixi com més aviat millor si hi ha d'haver sanció o no per a Alberto Contador, de qui també ha dit que "sospitós" no significa "culpable".

Actualitzat
La imatge destacada de la presentació del Tour de l'any passat va ser la d'Armstrong i Contador junts. Aquest any, el de Pinto no hi era. El presumpte dòping en l'última ronda francesa, que el manté suspès, ha aconsellat, mentre no s'aclareixin les coses, que no hi estigués present; però, en canvi, ha estat el protagonista indiscutible del repàs visual que s'ha fet de l'últim Tour. Sense oblidar quan va deixar enrere Andy Schleck, amb problemes a la bicicleta, ni, sobretot, la seva gran victòria final.

Sota el lema "Tots bojos pel Tour" ("Tous fous du Tour"), el director de la prova no s'ha estat de comentar l'"afer Contador" i ha destacat la diferència entre sospitós i culpable. "S'han de dir les coses pel seu nom. Des de l'"afer Contador", en què els estaments oficials, la Unió Ciclista Internacional i l'Agència Mundial Antidopatge, encara no han fet pública una conclusió. Esperem que no triguin gaire, la lluita contra el dòping és una necessitat, però l'enemic és el dòping, a tot arreu. L'enemic no és el ciclisme, no és el Tour."

La sortida del Tour 2011 serà el 2 de juliol a Passage de Gois, a la Vendée, un lloc només transitable quan la marea és baixa. El recorregut i les variants que s'han fet en el sistema de punts s'han preparat per mantenir el suspens fins al final. Només hi haurà una contrarellotge individual, abans d'arribar a París, i un homenatge al Galibier, que es pujarà per les dues cares quan es compleixen els cent anys del primer ascens.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut