Roger Federer intenta tornar una pilota a Novak Djokovic en l'última final de Wimbledon, guanyada pel serbi (EFE)
Tenis

El torneig de tenis de Wimbledon, a punt de ser cancel·lat pel coronavirus

El torneig de tenis més antic del món, que només s'ha aturat fins ara per les guerres mundials, està a punt d'anunciar que suspèn l'edició del 2020

Xavier Bonastre i ThióActualitzat
Dimecres ha de ser el dia clau. El dia que el torneig de Wimbledon anunciï oficialment la seva cancel·lació -que no ajornament- en la seva edició del 2020. La pandèmia del coronavirus ja ha aturat, de moment fins sl 7 de juny, el circuit de l'ATP i el de la WTA. Ara tot apunta que Wimbledon no es disputarà aquest any. El vicepresident de la federació alemanya de tenis, Dirk Hodorff, ho va avançar a Sky Sports tot assegurant que "la decisió ja està presa". Segons Hodorff, que és membre de la directiva de l'ATP i de la WTA, "seria inimaginable que es jugués tenint en compte les restriccions que hi ha de desplaçaments a tot el món i els centenars de milers de persones que assisteixen al torneig cada any."
 
Un possible ajornament del torneig, en la línia del que ha fet Roland Garros, que s'ha traslladat unilateralment a la tardor, seria impensable. Així hi apunta l'escocès Andy Murray, doble campió del torneig, al 2013 i al 2016: "a l'estiu es pot jugar a Wimbledon fins les 10 del vespre. A la tardor hi ha menys hores de llum solar".  D'altra banda, la meteorologia, en forma de pluges, no ajudaria en la celebració a la tardor.

El torneig estava programat per jugar-se del 29 de juny al 12 de juliol. La seva previsible cancel·lació deixaria sense sentit la gira d'herba, ja que Wimbledon n'és el punt culminant. No seria estrany, doncs, que tots els tornejos preparatoris, que es juguen abans que Wimbledon, també puguin ser cancel·lats en breu.

Wimbledon s'ha suspès només arran de les dues guerres mundials del segle XX. Va deixar de disputar-se del 1915 al 1918 i del 1940 al 1945.
Anar al contingut