Futbol

El Reial Madrid torna a ser el principal perseguidor del Barça en la lluita pel títol de Lliga

En només dues jornades, la diferència entre blaugranes i blancs s'ha reduït de 10 punts a 6 després dels dos empats consecutius del Barça, contra el València al Camp Nou i contra l'Athletic Club a San Mamés

Maria Fernández VidalActualitzat

El Barça torna a tenir el Reial Madrid com a principal perseguidor a la Lliga. En només dues jornades, la diferència entre blaugranes i blancs s'ha reduït de 10 punts a 6 després dels dos empats consecutius del Barça, contra el València al Camp Nou i contra l'Athletic Club a San Mamés. A tan sols tres setmanes del clàssic al Bernabéu, a Madrid ja han posat en marxa la maquinària psicològica. A Can Barça, per ara, mantenen la calma.

El clàssic de Lliga al Camp Nou va deixar el Madrid tocat. I molts van pensar que ja enfonsat. Van encaixar un 5 a 1 a casa de l'etern rival -sense Messi sobre la gespa-, resultat que va costar el càrrec a Julen Lopetegui i que va deixar els blancs novens, a 7 punts d'un Barça ja líder. Finals d'octubre. I Valverde advertia que encara era massa d'hora per descartar l'etern rival en la lluita pel títol.

Dos mesos més tard i amb Solari ja a la banqueta, Barça i Madrid es distancien a 10 punts en la taula. En la primera jornada després del Nadal, els blaugranes superen el Getafe, mentre que els blancs encaixen una dolorosa derrota al Bernabéu contra la Reial Societat. Però Valverde insisteix amb el seu discurs de prudència.

Aquests 10 punts de distància es mantenen tres jornades més, cosa que implica que el Barça continuava guanyant... I que el Madrid també, esperant una punxada del líder. I l'ensopegada ha arribat en les dues últimes jornades. Empat dels de Valverde contra el València i contra l'Athletic Club, ahir, mentre que els de Solari superen l'Alabès i el derbi del Wanda amb solvència. Entremig, un clàssic de Copa que acaba amb empat a 1 i que serveix per evidenciar que les dinàmiques ja no són tan oposades i que, com diu Valverde, el Madrid és el Madrid.

Anar al contingut