El Madrid salva els papers a Granada (1-2) i aplana el camí cap al títol de Lliga

Un gol de Machís, en l'arrencada de la segona part, ha posat els blancs contra les cordes. Els de Zidane han suat de valent per defensar l'avantatge. Mendy i Benzema havien marcat en el primer quart d'hora de partit. Quan queden dues jornades per al final, el Madrid conserva els quatre punts de renda sobre el Barça

No és matemàtic, però gairebé. El Madrid es planta en l'última setmana de la Lliga 19-20, la més atípica de la història, amb quatre punts de renda sobre el Barça, quan només en falten sis per disputar-se. Per a l'últim campió, ja només queda encomanar-se al Vila-real i al Leganés per destronar el Madrid en aquest esprint final. El Granada ha tingut els blancs contra les cordes, fins a l'últim sospir, però no ha pogut parar els peus a un equip que, des de la represa de la competició, encadena nou victòries consecutives.

Ramos ha tornat a l'onze de Zidane (EFE/JuanJo Martín)

Els de Zidane han anat per feina al Nuevo los Cármenes. Poc s'esperava el Granada, i poc s'esperava segurament el Madrid, que el primer gol vindria precedit d'una genialitat de Mendy. La velocitat se li pressuposa, no tant la qualitat en la definició. L'ara lateral esquerre titularíssim (per la lesió de Marcelo) ha vist el forat que li ha deixat Rui Silva i l'ha clavat a l'escaire.

Només s'havien jugat 10 minuts de partit. Cinc més n'ha necessitat Karim Benzema per deixar una nova mostra del seu talent. Modric li ha fet l'entrega i el francès, amb la punteria afinada, ha retallat el seu marcador abans de descobrir un angle impossible. Era el segon, i gairebé la sentència per al Granada.

Mendy celebra el primer (EFE/Juanjo Martín)

Els de Diego Martínez han trigat a reaccionar. N'ha tingut una de clara Domingos Duarte, elevant-se per sobre de la defensa blanca. L'últim obstacle ha estat insalvable. Courtois ha estirat al màxim els seus gairebé dos metres per frustrar la celebració local. Abans del descans, el Madrid hauria pogut fer més gran la ferida, amb dues oportunitats més, en les botes de Benzema i Isco.

El gol de Machís ha generat molts dubtes al Madrid (EFE/Juanjo Martín)

Zidane devia imaginar-se una segona part com la que va tenir, fa unes setmanes, a l'RCDE. No ha estat, però, un simple tràmit. Una pilota perduda per Casemiro al mig del camp, fet gens habitual, ha ofert al Granada una oportunitat immillorable per llançar un contraatac fulminant. I Machís no l'ha desaprofitat. Amb l'un a 2, ha posat fi a la ratxa de Courtois, que sumava 506 minuts sense encaixar un gol.

La diana del veneçolà ha generat dubtes entre els jugadors del Madrid, i molts nervis. I s'han disparat amb una altra aproximació perillosa de l'equip andalús, amb el mateix Machís de protagonista. Més pendents del rellotge que del joc durant gairebé tot el segon temps, els homes de Zidane han vist perillar el triomf fins a l'últim minut. En el 85, primer Courtois, després de la volea d'Antoñín, i després Sergio Ramos, sobre la mateixa línia de gol, han evitat un empat que, també a Barcelona, haurien celebrat amb ganes.

Bale, obrservador

No hi ha hagut minuts, un dia més, per a Gareth Bale. Tampoc se l'ha vist gaire preocupat. Aquest cop, com a mínim, ha fet veure que no perdia detall del partit del seu equip. La seva imatge, a la graderia, dona peu a diverses interpretacions.

Bale s'ho mira des de la grada (EFE / Juanjo Martín)