Neymar celebra el gol de la victòria del PSG contra el Leipzig (EFE/EPA/YOAN VALAT)

El PSG salva els mobles contra el Leipzig (1-0)

Un gol de penal de Neymar en el minut 11 dona tres punts vitals als parisencs. El United supera el tràmit del Basaksehir en l'altre partit del grup H (4-1); en el grup F, Immobile torna sabent el que sap fer i la Lazio supera el Zenit (3-1) i Haaland continua en estat de gràcia, suma dos gols més i el Borussia Dortmund derrota el Bruges (3-0)

Josep CochActualitzat

En el grup G, PSG i Leipzig jugaven el partit més interessant de la jornada amb els francesos jugant-se moltes de les opcions de ser als vuitens de final. El PSG ha obert el marcador en transformar un penal Neymar en el minut 11. La pena màxima l'ha fet Sabitzer a Di María. Els parisencs necessitaven sumar els tres punts per mantenir-se vius a la competició. I així ha estat, per la mínima i de penal, però tres punts que serveixen per optar a continuar en aquesta competició, capgirar l'average amb el Leipzig i amb un triomf davant del Basaksehir estaria als vuitens de final.

En l'altre partit del grup, Bruno Fernandes ha obert el marcador a la sortida d'un córner. Pilota que queda solta al límit de l'àrea i rematada inapel·lable del portuguès per establir l'1 a 0 davant del Basaksehir al minut 7. I en el 20, Bruno Fernandes, que s'ha aprofitat d'una greu errada del porter de l'equip turc Günok, ha marcat sense oposició. En el 34, penal de Balingoli a Rashford, en una jugada de llest a l'interior de l'àrea. El mateix Rashford ha estat l'encarregat de fer pujar el 3 a 0 a en el minut 35 enganyant Günok. L'ull de falcó ha estat l'encarregat de validar el gol de falta de Deniz Türüç en el minut 75 i escurçar el marcador amb el 3 a 1. David de Gea ha rebutjat la pilota, però, quan ja havia entrat. Amb els turcs entregats, una contra del United tancava el 4 a 1 en el temps afegit. Assistència de Greenwood i gol de James.

En el grup F, molt bé han començat les coses per a la Lazio a l'Olímpic de Roma, ja que, al minut 3, una genialitat de Ciro Immobile ha significat l'1 a 0. Gran xut des de fora de l'àrea que ha fet una paràbola abans d'entrar a la porteria del Zenit. I en el 22, el segon. Gran jugada de Correa que la deixa als peus de Parolo, que deixa anar una fuetada per superar el porter Kerzhakov. Però, només dos minuts després, Dzyuba ha rebut d'esquena dins de l'àrea i amb l'esquerra ha superat Pepe Reina per marcar el 2 a 1 i entrar en el partit. La segona meitat també ha començat bé per als italians, amb un penal de Barrios a Immobile en el minut 54. El bota d'Or no ha perdonat i ha fet pujar el 3 a 1 al marcador en el 55.

I també en el grup F, el Borussia Dortmund ha obert el marcador en el minut 18 gràcies a un gol del seu jugador franquícia, Erling Haaland, que s'ha aprofitat d'una errada defensiva del Bruges. El noruec ha marcat quinze gols en dotze partits de Champions i ve de marcar un pòquer en el darrer partit jugat a la Bundesliga. Jaydon Sancho s'ha volgut afegir a la festa i ha marcat el 2 a 0 en el 45, en transformar un magistral llançament de falta. Mignolet no ha pogut fer-hi res. I en el 60 ha arribat el doblet de Haaland, en un gol de murri. El Dortmund ha sentenciat el duel davant dels belgues, 16 gols en 12 aparicions a la Champions. Els seus números milloren els de Cristiano i Messi en aquesta competició.