Els anells olímpics continuen ben visibles a la badia de Tòquio (Reuters)
Olimpisme

El president del COI, Thomas Bach, dona per fet que hi haurà Jocs Olímpics a Tòquio aquest estiu

"No perdem temps en conjectures, estem centrats en el 23 de juliol." Bach ha volgut tallar de soca-rel els rumors sobre l'ajornament o la suspensió dels Jocs. "La qüestió no és si hi haurà Jocs, sinó com seran."

El missatge de Thomas Bach és clar i contundent. El president del Comitè Olímpic Internacional no preveu la suspensió dels Jocs Olímpics de Tòquio d'aquest estiu.

"No perdem el temps en conjectures. Estem plenament concentrats en la cerimònia inaugural del 23 de juliol."

Bach ho ha dit després de la reunió de la comissió executiva del COI. Ha volgut tallar de soca-rel les informacions sobre una possible suspensió per segon cop dels Jocs de Tòquio. La pandèmia mundial del coronavirus els amenaça, però Bach fa aquesta petició.

"Ni el científic més prominent és capaç de preveure quina serà la situació de la pandèmia quan arribin els Jocs. Demano paciència i comprensió als esportistes, al poble japonès i la resta de parts implicades."

Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional (Agència)

El mandatari alemany, a qui han de reelegir el mes de març en una sessió que havia de ser presencial a Atenes, però que es farà de forma telemàtica, ha estat del tot concloent.

"La qüestió no és si hi haurà Jocs sinó com seran. L'organització dels Jocs Olímpics i Paralímpics és extremadament complexa. I la complexitat es multiplica amb la pandèmia. Estem aprenent cada dia. La lluita contra el virus és una lluita dura. Però lluitem per i com els esportistes olímpics."

 

Anar al contingut