OK LLIGA

El Palau guanya la Lliga després d'un gran partit a Gijón (3-5)

Tercer títol de les vallesanes, que han sabut patir en els moments complicats

Jordi RobirosaActualitzat

Les asturianes han sortit fortes a la pista i després d'algunes ocasions més o menys clares han inaugurat el marcador als 3' 30". Ha estat Marta González Piquero qui ha aconseguit superar Laura Vicente amb solvència. Però el Palau --amb un bon nombre d'aficionats a les graderies-- ha reaccionat. i dos minuts més tard Mariona Colomer ha aprofitat un error defensiu de les locals per plantar-se sola davant d'Hidalgo i superar-la perfectament. Les catalanes han passat a dominar el matx i s'han avançat gràcies a un penal transformat per Berta Busquets, després d'un primer refús de la portera xilena del Gijón. Era el minut 12, i 45 segons més tard han empatat les asturianes gràcies a una falta directa que ha convertit perfectament Sara Roces. Al descans, 2 a 2.

En la segona meitat el Gijón ha sortit a tot drap i durant molts minuts el Palau no ha pogut fer altra cosa que contenir l'allau de les atacants locals, que han tinguts algunes ocasions molt clares, com ara un pal de Natasha Lee. Però qui perdona ho paga, i queda molt clar que el Palau és un equip campió. Als 21 minuts un xut llunyà de Mariona Colomer col·locava el 2 a 3 en el marcador, i tot i que Sara Roces ha empatat de falta directa, les vallesanes han sentenciat el matx amb dos gols gairebé consecutius de Berta Busquets en els darrers instants, que han deixat glaçat el petit pavelló de la ciutat asturiana.

D'aquesta manera, el Palau ha obtingut tres títols: la Supercopa, la Copa d'Europa i la Lliga, i ha confirmat que, malgrat tenir el factor pista en contra, li té agafada la mida al Gijon. Han guanyat les millors: cap dubte sobre això.