Actuació estel·lar de Harding a Granada (@BasquetManresa)

El Manresa s'estrena a Granada i el Girona cau a Tenerife

Els manresans han sumat una primera victòria molt suada a la Lliga ACB, mentre que els gironins han tornat a caure, aquesta vegada a Tenerife

Cara i creu per als equips catalans en l'inici de la segona jornada de la Lliga ACB. El Baxi Manresa s'ha estrenat en un partit molt disputat a Granada (84-87), mentre que el Girona ha sumat la segona derrota en dos partits, aquesta vegada davant el Lenovo Tenerife (76-67).

El duel del Manresa s'ha iniciat amb un ritme frenètic. Els locals, amb un parcial de 8 a 0, han aconseguit distanciar-se i marxar al primer descans dominant en el marcador (25-20).

A l'inici del segon quart, els de Pablo Pin s'han arribat a posar 8 per sobre, però un parcial de 0-10 liderat per un estel·lar Jerrick Harding ha retallat unes diferències que, al límit del descans, Thomas Bropleh s'ha encarregat de tornar a ampliar. El Granada, al final dels primers 20 minuts, dominava el duel per 44 a 36.

En la represa, el duel Bropleh-Harding ha seguit sent el protagonista i, tot i que els locals s'han arribat a posar 11 punts per sobre, algunes pèrdues de pilota quan el Manresa estava absolutament desesperat han tornat a posar els catalans dins del partit (65-60).

I quan semblava que el Granada s'emportaria el triomf, els de Pedro Martínez, amb un parcial d'1-9, han aprofitat els nervis i la precipitació dels de Pin per emportar-se un partit que en moltes fases han tingut pràcticament perdut.

Harding, l'heroi dels catalans, ha tancat el duel amb uns estratosfèrics 28 punts, ben acompanyat pels 12 de Badio i els 10 de Vaulet i Hamilton.

Per part del Granada, el màxim anotador ha estat Bropleh amb 26 punts i un 6 de 9 des de la línia de 3 punts, seguit de Maye, que n'ha aportat 16.

Segona derrota per al Girona

El Girona ha sumat davant el Lenovo Tenerife la segona derrota de la temporada. Després de la derrota d'aquest divendres en el partit inaugural de la Lliga ACB davant el Reial Madrid (88-94), els d'Aíto García Reneses han caigut en una de les pistes més difícils de la competició.

Els catalans han sortit al partit molt endollats i han començat dominant, però l'encert en el tir exterior dels de Txus Vidorreta ha marcat la tònica del duel.

Amb uns Salin, Doornekamp, Jaime Fernández i Abromaitis "on fire", el Tenerife al descans ja guanyava per 41 a 34. Els locals han augmentat la diferència en el tercer quart, però, tot i que s'han arribat a posar 14 punts amunt, un parcial de 0 a 9 en els instants finals ha tornat a ficar els catalans dins del partit.

Però la reacció ha estat un miratge, perquè als de Vidorreta no els ha tremolat el pols i han acabat tancant el partit per 76 a 67. Salin ha estat el màxim anotador del partit amb 14 punts i, per part catalana, el millor ha estat Marc Gasol amb 11 punts i 8 rebots, acompanyat de Fjellerup (12 punts), Miletic (10) i Taylor (10).