Marc Gasol durant una acció del partit
Marc Gasol durant una acció del partit (EFE)

El Bàsquet Girona tuteja el Reial Madrid en el seu debut a l'ACB (88-94)

El pavelló de Fontajau s'omple a rebentar per veure el retorn de l'equip d'Aíto i Gasol que ha deixat clar que a Girona serà un equip dur de guanyar

La festa a Fontajau amb el retorn del Bàsquet Girona a la lliga ACB catorze anys després no ha estat completa. El Reial Madrid no ho ha permès. Abans del partit, Albert Sàbat, en l'actualitat ajudant d'Aíto Garcia Reneses, ha vist com era retirada la seva samarreta.

Marc Gasol factòtum d'aquest equip i del club gironí ha tingut l'honor d'obrir el marcador amb un triple. Inicialment el Bàsquet Girona ha sortit amb una marxa més, i ha permès a l'equip d'Aíto disposar de 12 punts d'avantatge, 17 a 5.

La diferència a favor dels catalans ha durat fins a sis minuts descans, quan Mario Hezonja ha fet un triple i ha avançat per primer cop el Reial Madrid, 26 a 27. El jugador croat s'ha convertit en el motor del seu equip amb 18 punts i 6 rebots, tots fets abans del descans, al qual s'ha arribat amb avantatge madridista de 36 a 45.

El tercer període ha començat amb el Girona pressionant i molt encertat en atac, mentre que al Madrid li ha costat més entrar en el partit. Eric Vila ha situat l'equip català a un punt d'empatar, 55 a 56. Llavors, un triple de Llull ha marcat la recuperació madrilenya. I és que el Reial Madrid, quan ha tingut problemes ho ha arreglat amb triples. En total ha transformat 18 de 32 llançaments amb més del 50% d'efectivitat.

Pel Girona, Kam Taylor s'ha convertit en el màxim anotador del partit, amb 22 punts. Marc Gasol ha fet un partit mot complet, amb 19 punts, 5 rebots i 7 assistències. El Bàsquet Girona, que ha acabat perdent de sis punts, 88 a 94, ha deixat clar que és un equip molt competitiu i que a la seva pista de Fontajau serà complicat superar-lo.