França-Argentina, Messi-Mbappé: la final somiada del Mundial
Mbappé i Messi, companys al PSG i rivals a Qatar (EFE/EPA/Christophe Petit Tesson)

PSG i Manchester City no fallen i mantenen el frec a crec pel liderat del Grup A

Leo Messi (2) i Mbappé lideren la victòria del PSG davant del Leipzig (3-2). Mbappé falla un penal en temps afegit. El Manchester City goleja al camp del Bruges en una exhibició de l'equip de Guardiola (1-5).

Vicenç PradosActualitzat

El PSG, amb Messi i Mbappé a l'onze titular i amb la baixa de Neymar, lesionat, no ha trigat ni deu minuts a marcar el primer gol, gol marca de la casa de Mbappé, velocitat, potència i precisió en la mateixa jugada. Tot i el gol en contra, el Leipzing no s'ha arronsat i André Silva, després d'enviar una pilota al pal al minut 26, en el 28 ha encertat a superar Keylor Navas en rebre una gran passada d'Angeliño. Premi just al millor joc dels alemanys davant d'un PSG que acusava l'escassa aportació de Leo Messi. L'argentí gairebé no ha entrat en joc en la primera part, fruit de la intensitat i l'alt ritme que ha imposat el Leipzig i que, al contraatac, ha deixat el Parc dels Prínceps en silenci per moments.

La segona part ha començat igual que ha acabat la primera, amb el domini estèril del PSG i les oportunitats pel Leipzig, com la d'un xut de falta de Nkunku que ha fregat el travesser de la porteria de Navas. Els alemanys ja havien avisat massa cops i, finalment, en el minut 57 una altra centrada precisa i mil·limètrica d'Angeliño l'ha aprofitat Mukiele per afusellar Navas.

Al minut 62 ha debutat a la Champions l'exblaugrana Ilaix Moriba, que ha entrat substituint Amadou Haidara, just quatre minuts abans que Leo Messi despertés i aconseguís fer el 2-2. Aquest gol ha descol·locat el Leipzig, que ha tirat per terra tota la feina feta quan set minuts després Mbappé queia a l'àrea i l'àrbitre xiulava penal. Leo Messi ha assumit la responsabilitat i amb molta sang freda i a l'estil Panenka l'ha transformat per posar el 3 a 2. I ja en temps afegit, segon penal a favor del PSG. Aquest cop ha estat Mbappé qui l'ha llençat i ho ha fet molt diferent a Messi. La pilota encara la busquen.

Maneta del Manchester City a Bruges (1-5)

L'equip de Guardiola no li ha costat gens tenir el control del partit des del començament. Tal i com va fer contra el PSG, el Bruges ha estat més pendent de defensar-se que de tenir la pilota, i el City ha aprofitat la movilitat de Foden i Grealish per posar setge a la porteria belga. Tot i això, el zero a un no ha arribat fins a la mitja hora de joc, en una gran passada de Foden a l'esquena de la defensa belga que Joao Cancelo, arribant des del lateral, ha aprofitat per superar Mignolet.

Sense canviar gens el guió i quan s'estava aribant al descans, el Manchester City ha ampliat el seu avantatge en el marcador. Mahrez, que fins aleshores havia passat desapercebut, ha provocat un penal que ell mateix ha llençat i ha transformat. Aquest gol ha despertat l'algerià, que ha tingut una última ocasió abans d'arribar-se a la mitja part, però aquest cop Mignolet ha refusat el xut del jugador del City.

L'exporter del Liverpool no ha pogut evitar que, ja a la segona part, una jugada de tiraínies del Manchester City acabés amb el gol d'un altre lateral, Kyle Walker, que ha fet pujar el 0-3 als 53 minuts de partit. Pep Guardiola ha aprofitat aquest marcador per moure la banqueta, i ha donat descans, entre d'altres, a Kevin de Bruyne, acomiadat amb aplaudiments pel públic belga. De Bruyne feia nou anys que no jugaba un partit de clubs a Bèlgica des que va marxar del Gent el 2012.

I ha estat precisament una jugada de dos dels homes de refresc com ha arribat el quart gol del Manchester City. Sterling ha aprofitat la seva velocitat per trencar la defensa belga i assistir al debutant a la Champions, Cole Palmer, qui ha fet el 0-4 amb un gran xut col·locat.

El Bruges no ha fet el primer xut entre els tres pals fins al minut 78, en una bona rematada de cap de l'internacional belga De Keteleare que Ederson, amb una gran estirada, ha pogut refeusar amb les dues mans. El porter brasiler no ha pogut evitar el xut de Vanaken als 81 minuts, que ha rematat sol dins l'àrea per fer el gol de l'honor del Bruges (1-4).

Aquest gol ha despertat el City, que en una jugada ràpida de contraatac ha fet l'1-5 tres minuts després. Mahrez ha definit molt bé davant Mignolet després d'una gran passada de Fernandinho.

El Manchester City ha pogut comptar amb Ederson i Gabriel Jesus per aquest partit, que van viatjar directament des del Brasil fins a Bèlgica sense passar per Anglaterra per evitar-se complir la quarentena. Dels dos, només el porter ha jugat al camp del Bruges. El seleccionador belga, Robert Martínez, ha seguit el partit en directe des de la llotja.

Els jugadors del City celebren un dels gols de la victòria al camp del Bruges (EFE/EPA/STEPHANIE LECOCQ) (EFE/EPA/STEPHANIE LECOCQ)