La plaça Lulu de Manama, a Bahrain, on milers de persones demanen la caiguda del règim. (Foto: EFE)
La plaça Lulu de Manama, a Bahrain, on milers de persones demanaven la caiguda del règim. (Foto: EFE)
Fórmula 1

El Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1 es podria suspendre per la delicada situació política del país àrab

L'agitació política i social que es viu a Bahrain, a l'Orient Mitjà, fa perillar el començament del Mundial de Fórmula 1, previst pel 13 de març. Bernie Ecclestone, propietari dels drets comercials, ha dit que la setmana que ve es decidirà si la cursa es pot o no disputar. Mentrestant, el pilot català Dani Clos i la resta de pilots han abandonat el país després que la cursa de la categoria de GP2 prevista per aquest cap de setmana s'hagi suspès. Precisament des d'aquest divendres les 12 escuderies de Fórmula 1 seran a Montmeló fent la tercera tanda de tests de la pretemporada.

Actualitzat
Incertesa, ara mateix, al món de la Fórmula 1. Mentre que avui comença un cap de setmana d'entrenaments a Montmeló, totes les mirades estan posades a Bahrain. La revolta que viu el país àrab podria provocar la suspensió del Gran Premi que obre la temporada el cap de setmana del 13 de març. Així ho va explicar ahir el patró del gran circ, Bernie Ecclestone, preocupat perquè es pugui mantenir la seguretat al circuit de Sakhir després d'unes tensions que ja han causat quatre morts i diversos ferits. Ecclestone ha assegurat que no es prendrà cap decisió oficial fins dimarts o dimecres que ve, però que el context actual motivaria la cancel·lació definitiva de la prova.

La FOTA es reunirà a Montmeló per decidir la seu dels últims entrenaments

La FOTA, entitat en la qual estan associades totes les escuderies de la Formula 1, es reunirà avui al Circuit de Catalunya per tractar la postura dels equips davant l'última sessió de d'entrenaments de pretemporada, prevista per la primera setmana de març a Bahrain. Les tensions socials que s'estan vivint a la petita illa del golf Pèrsic, on hauria d'iniciar-se el Mundial de Formula 1 aquest any i seu també dels últims entrenaments de la pretemporada la primera setmana del mes de març, ha motivat que tant l'organització del Mundial com els equips s'estiguin plantejant una segona via.

Per part de l'organització del Mundial del Fórmula 1, diverses fonts ja apunten la més que possible suspensió de la primera prova, decisió que s'adoptarà dimarts que ve. Encara quedaran pendents de resoldre els últims entrenaments, després de les sessions de Jerez, Xest i Montmeló, qüestió que abordaran aviat els equips al Circuit de Catalunya. Atès que la infraestructura dels equips es troba a Barcelona, el circuit català es presenta com l'alternativa més interessant per a les escuderies per continuar la setmana que ve o l'altra les provatures amb els seus monoplaces amb vista a l'arrencada del Mundial, que probablement tindrà lloc a Austràlia el 27 de març si es decideix suspendre la prova inaugural a Bahrain.

Suspesa la segona cursa de la GP2 Àsia

La revolta popular que s'està produint a Bahrain ha obligat a cancel·lar la segona prova puntuable de les sèries GP2 d'Àsia. Aquesta prova, que havia de començar ahir amb la disputa dels primers entrenaments, ha hagut de ser posposada una jornada perquè l'equip mèdic que habitualment es troba al circuit de Bahrain s'ha vist obligat a desplaçar-se als hospitals de la ciutat per atendre emergències, però finalment han decidit suspendre-la.

Els motius són perquè almenys quatre persones han mort i més de cent han resultat ferides quan la policia i l'exèrcit de Bahrain han carregat contra diversos milers de manifestants que demanaven al centre de Manama reformes polítiques i millores econòmiques, segons una ONG.
Anar al contingut