Les dones iranianes podran accedir als estadis de futbol
Futbol internacional

El govern de l'Iran permetrà a les dones accedir als estadis en els partits de la selecció masculina

L'anunci l'ha fet el ministre d'Esports iranià, Masoud Soltanifar, després del ressorgiment del debat sobre la discriminació de gènere en esdeveniments esportius al país asiàtic arran de la mort d'una dona que es va immolar

Actualitzat

El govern de l'Iran ha anunciat que permetrà que les dones puguin entrar als estadis de futbol per veure els partits de la selecció masculina de futbol. L'anunci l'ha fet aquest dijous el ministre d'Esports iranià, Masoud Soltanifar, després del ressorgiment del debat sobre la discriminació de gènere en esdeveniments esportius al país asiàtic.

"S'han fet tots els preparatius necessaris perquè les dones puguin entrar en els camps de futbol", ha explicat Soltanifar, que ha limitat 'inicialment' l'abast d'aquesta mesura als partits de la selecció nacional.

Les autoritats iranianes han habilitat entrades, banys i zones separades per a dones en l'Estadi Azadi de Teheran, on l'Iran juga la majoria dels seus partits i on es jugaran a l'octubre els partits de classificació per al pròxim Mundial de Qatar 2022. El ministre també ha confirmat que hi haurà un desplegament addicional de policies perquè les dones puguin entrar i sortir de les instal·lacions amb seguretat.

El president de l'Iran, Hassan Rouhani, s'ha mostrat partidari de retirar la discriminació d'accés a les dones en vigor des de la Revolució Islàmica de fa quatre dècades, però la cúpula conservadora ha frenat durant aquests últims anys qualsevol avanç.

Aquest anunci arriba després que una dona morís recentment en una protesta per haver estat condemnada després d'intentar presenciar un partit de futbol i la FIFA amenacés de sancionar l'Iran, fins i tot amb l'expulsió del pròxim Mundial, si la discriminació segueix en vigor.

 

Anar al contingut