Girona

El Girona s'imposa al Getafe amb un gol de Stuani (1-0) i se situa sisè en zona de Lliga Europa

El conjunt de Pablo Machín s'ha desfet del Getafe en un partit igualat a Montilivi gràcies a un solitari gol del davanter uruguaià en el minut 4

Josep CochActualitzat

El Girona viu en un somni permanent. Després de la inversemblant desfeta a casa contra l'Alabès, tothom pensava que els de Montilivi havien tornat a la realitat. Doncs no. La victòria al camp de l'Espanyol avui ha tingut la seva continuïtat a casa. Un cop de cap de Stuani, la referència ofensiva dels de Machín, ha donat tres punts més a l'equip català, que ja en suma 23 quan encara resten tres jornades perquè s'acabi la primera volta de la competició.

El Girona ha començat molt bé el partit. De fet, pensant en el sistema de joc de Pablo Machín, marcar aviat és vital. I així ha estat. Corria el minut 5 quan una centrada de primeres i amb un precisió quirúrgica al punt de penal ha trobat Cristhian Stuani –qui podia ser, si no- per batre, amb el cap, la porteria defensada per Vicente Guaita. Stuani, molt murri, s'ha esmunyit entre Arambarri i Djene per batre el porter de l'equip madrileny, que no ha pogut fer res per aturar una pilota que ha anat molt ajustada al pal dret de la seva porteria. Un gol que és el novè del davanter uruguaià i el cinquè que marca amb el cap, el millor de la Lliga en aquesta faceta.

Un gol que ha posat la pausa en l'equip de Machín que, a partir d'aleshores, ha decidit esperar el Getafe dins del seu camp i esperar sortir a la contra. Tot i així, una errada en la sortida de la pilota de la defensa gironina en el minut 18 ha estat a punt de costar un disgust al Girona. El veterà davanter de l'equip blau, Jorge Molina, ha estat a punt de sorprendre Bono, que ha vist com la pilota sortia fora per molt poc. Aquest ha estat el primer avís dels madrilenys amb el Girona l'equip revelació de la categoria.

El partit ha estat molt travat en aquesta primera meitat. Undiano Mallenco ha tingut molta feina, ja que ha hagut de tallar el joc en nombroses ocasions per assenyalar faltes que han trencat el ritme del joc. Arambarri ha vist una targeta groga que li impedirà jugar la jornada que ve. També l'ha vist Sergio Mora, l'altre pivot de l'equip. I els dos després de fer falta al migcampista d'Ulldecona Aleix Garcia, avui substitut del sancionat Pere Pons. Abans, però, Stuani, havia tornat a provar, aquest cop des de fora l'àrea, sorprendre Guaita, però la seva pilota a sortit fora molt a prop del pal.

A la segona part, la tònica ha estat la mateixa. El Girona esperant el Getafe en un partit arrítmic, tal com ho demostren les 42 faltes que s'han xiulat -17 del Girona i 25 del Getafe-, que han fet impossible que el duel tingués una continuïtat. Stuani, però, en el minut 47, ha tingut l'oportunitat de sentenciar el partit, però, aquest cop, la seva rematada l'han salvat entre Guaita i el pal, i no ha alterat el marcador.

Pablo Machín s'ha vist obligat a moure la banqueta per la lesió de Borja García. L'entrada de Bernardo ha situat Timor al mig del camp, i ha reforçat aquesta zona. Pepe Bordalás també ha mogut la banqueta: han entrat Gaku i Montero per Arambarri i Amath, per donar més presència ofensiva als madrilenys. De tota manera, la solidesa defensiva ha significat que el Girona no hagi patit en cap moment per veure batuda la seva porteria. La pressió del Getafe ha estat estèril. La situació més clara l'ha tingut Ángel en el minut 68, però la seva rematada ha sortit per damunt de la porteria de Bono. La notícia negativa del Girona ha estat la targeta groga que ha vist Granell i que ha significat la cinquena, que l'obligarà a descansar la jornada que ve. Stuani ha estat substituït per Ayode en el minut 74 entre els aplaudiments dels seguidors del Girona, i Portu ha deixat el camp enmig de crits de "Portu, Portu" de l'estadi de Montilivi. Aday ha ocupat el seu lloc.

Després dels quatre minuts que ha afegit Undiano Mallenco, el Girona ha tornat a assaborir una victòria a Montilivi que els deixa –si, és cert- en la sisena posició, una plaça que, si acabés ara mateix la Lliga, els classificaria per a l'Europa League... però el descens ja el tenen a 11 punts de distància.