El Girona guanya l'Almeria (1-2) i jugarà la final del play-off d'ascens a Primera Divisió

Samu Sáiz i Cristhian Stuani, autors dels gols gironins per rematar l'eliminatòria. El conjunt de Francisco s'enfrontarà a l'Elx per una plaça a l'elit del futbol espanyol

Xavier AymamíActualitzat

El Girona s'ha classificat per a la final del play-off d'ascens a Primera Divisió després de guanyar contra l'Almeria (1-2) a l'Estadi dels Jocs Mediterranis. Un resultat més que suficient després de la victòria dels gironins en el partit d'anada per 1 gol a 0.

El conjunt de Francisco, tot i el bon resultat obtingut a Montilivi, no ha sortit a especular i al minut 3, Gerard Gumbau, ho ha provat amb un xut llunyà, que ha necessitat de la intervenció de Siveras. A la següent jugada, un minut després, els gironins ja no han perdonat. Una centrada de Jairo ha sortit rebutjada a la frontal de l'àrea i Samu Sáiz ha engaltat un fort xut que el porter de l'Almeria no ha sabut rebutjar amb contundència, fent pujar al marcador el 0-1. Sáiz aconseguia el seu tercer gol de la temporada i donava al Girona mig bitllet per disputar la final del play-off d'ascens amb encara 85 minuts per disputar-se.

Al minut 12, els andalusos han començat a donar senyals de vida amb un xut de Juan Muñoz que ha marxat per sobre del travesser. Seguidament, l'uruguaià Darwin Núñez ho ha provat amb un xut llunyà que s'ha trobat amb una magnífica mà d'Asier Riesgo. El Girona ha aprofitat la pressió alta de l'Almeria per buscar el gol a la contra; al minut 21, una passada de Stuani filtrada a l'espai no l'ha sabut aprofitar Samu Sáiz, quan el porter rival havia sortit en fals de la porteria.

L'equip indàlic, però, ha aconseguit el gol de l'empat al minut 26 amb un xut subtil de José Carlos Lazo, després d'una bona jugada individual de Darwin Núñez. L'equip local, conscient que necessitava dos gols més per aconseguir la classificació, ha seguit insistint. Un altre cop Lazo ho ha provat amb un xut de falta directa des de 30 metres que ha necessitat de la intervenció de Riesgo. De mica en mica, el Girona ha anat recuperant el pols al partit, i al minut 42, una passada d'Àlex Granell a l'espai a punt ha estat d'aprofitar-la Stuani, però el seu toc s'ha trobat amb Sivera, que en la mateixa jugada ha pogut cometre penal sobre el davanter uruguaià.

Stuani sentencia l'eliminatòria

La segona part ha començat amb un Girona valent. Al minut 50, Borja Garcia ha tingut una ocasió claríssima després de rematar de cap una centrada precisa de Samu Sáiz, però Sivera ha tret una gran mà per desviar la pilota. L'Almeria, conscient de la situació, ha collat amb tot, però el Girona s'ha sabut fer fort al darrere per defensar l'envestida andalusa. Francisco ha mogut la banqueta fent entrar Maffeo per Jairo, Valery per Mojica (lesionat a l'engonal) i Diamanka per Gumbau. Més múscul i cames fresques per encarar els últims 20 minuts de partit. Al minut 80, un altre cop Riesgo s'ha hagut de lluir a una rematada de cap de Darwin Núñez.

Davant la insistència de l'Almeria, Cristhian Stuani ha aprofitat un contraatac per donar l'estocada definitiva al partit al minut 84, aconseguint l'1 a 2 després d'una assistència de Samu Sáiz, amb passada prèvia excelsa de Borja Garcia. L'uruguaià sentenciava l'eliminatòria i, de pas, aconseguia el seu 31è gol de la temporada.

El Girona s'enfrontarà a la final del play-off d'ascens a l'Elx, que ha vençut per 0 a 1 al Saragossa a la Romareda. L'anada, dijous que ve, a les 10 del vespre, al Martínez Valero. La tornada, diumenge, a la mateixa hora, a Montilivi. En joc, una plaça a Primera Divisió.