L'Elx jugarà contra el Girona la final de l'ascens a Primera Divisió (EFE)

L'Elx sorprèn el Saragossa (0-1) i jugarà la final del play-off d'ascens contra el Girona

Els valencians s'imposen per 0-1 a La Romareda amb un gol de Nino. El porter il·licità, Edgar Badia, resulta decisiu amb les seves aturades

Xavier AymamíActualitzat

L'Elx s'ha imposat per 0-1 al Saragossa en el partit de tornada de les semifinals del play-off d'ascens i serà el rival del Girona per decidir l'última de les tres places que donen accés a Primera Divisió, després que l'Osca i el Cadis certifiquessin el seu ascens durant la temporada regular. El conjunt de José Rojo Martín ha donat la campanada a La Romareda, ja que ha estat el Saragossa el dominador del matx i el que ha tingut millors ocasions.

El partit ha començat amb l'Elx tenint la primera ocasió del partit, al minut 3, quan Fidel ha rematat una centrada vinguda des de la banda que ha sortit desviada en rebotar en un defensa blau-i-blanc. L'empenta dels valencians, però, ha estat només un miratge. El Saragossa ha començat a dominar en totes les facetes i Raúl Guti, al minut 8, ha enviat un obús des de la frontal de l'àrea que s'ha topat amb una gran intervenció d'Edgar Badia. Al minut 29, el japonès Shinji Kagawa s'ha inventat una passada màgica amb l'exterior del peu per deixar sol Linares contra la porteria de l'Elx, però de nou Badia ha estat providencial amb una gran aturada.

Nino dona la campanada... i el Saragossa va a totes

A la segona part, el Saragossa ha continuat prenent la iniciativa i buscant el gol amb insistència. Al minut 50, Kagawa ha enviat la pilota al travesser, després d'un xut que ha rebotat en un defensa de l'Elx. Al minut 70, els valencians també han tingut una ocasió claríssima amb una falta directa a través de les botes de Fidel, que Cristian Álvarez ha pogut desviar amb una gran estirada. L'Elx, però, sense ser dominador del partit ha trobat el gol a través de les botes de Nino al minut 83, després d'una gran centrada de Juan Cruz. El conjunt aragonès necessitava dos gols i ha anat a totes. Burgui, al minut 85, ha forçat un penal després d'una innocent falta dins de l'àrea d'Óscar. Javi Ros ha estat l'encarregat de llençar des dels onze metres, a l'estil "panenka", però Edgar Badia no ha caigut en el parany i ha aturat la pilota. El Saragossa, incrèdul, ha vist com l'eliminatòria s'escapava i no ha pogut capgirar el marcador.

Elx i Girona es veuran les cares dijous que ve, a les 10 del vespre, al Martínez Valero, i diumenge, a la mateixa hora, a Montilivi. En joc, una plaça a Primera Divisió.