Aíto liderarà la banqueta de Fontajau
Aíto liderarà la banqueta de Fontajau
BÀSQUET

El Girona fa oficial l'arribada d'Aíto García Reneses

El tècnic liderarà la banqueta de Fontajau la temporada d'estrena a l'ACB

Redacció Esport3Actualitzat

Després que a principis de setmana sonés fort el nom d'Aíto García Reneses per a la banqueta del Girona, el club que presideix Marc Gasol ha fet oficial el fitxatge del tècnic madrileny. D'aquesta manera, l'equip --que enguany ha aconseguit l'ascens a l'ACB-- comptarà amb un tècnic d'àmplia experiència en la màxima categoria del bàsquet estatal.

García Reneses va tancar la seva etapa europea en acabar la temporada 2020-21 amb l'Alba de Berlín. Ara, aquest serà el nou repte d'un dels tècnics més llorejats de l'ACB.

Després d'un any sabàtic, vaig decidir acceptar l'oferta del Bàsquet Girona per continuar entrenant. En aquests moments estic pendent de formar el millor equip que es pugui per treballar amb la millor il·lusió per millorar els jugadors i aconseguir els millors resultats.

La trajectòria d'Aíto

Fins ara, Aíto treballava en la formació i tecnificació d'un grup de joves jugadors de la Penya. De fet, la seva trajectòria a l'ACB va arrencar l'any 1983 al Joventut de Badalona. Des d'aleshores ha passat per les banquetes del Barça, Màlaga, Sevilla i Gran Canària. Malgrat que coneix a la perfecció l'ACB, l'any 2017 va fitxar per l'Alba de Berlín, equip al qual va entrenar fins al 2021 i amb el qual va guanyar dos cops la Basketball Bundesliga.

A l'ACB és el quart entrenador amb més títols al palmarès, després de Díaz Miguel, Lolo Sainz i Pedro Ferrándiz.

El projecte del retorn a l'ACB

Després d'aconseguir el desitjat ascens, Marc Gasol té previst mantenir bona part de la columna vertebral de l'equip amb què han pujat, i fer alguns retocs de qualitat. En aquest sentit, des del club gironí aposten per intentar fitxar jugadors que marquin diferències.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut