Gil Manzano ensenya la targeta vermella a Neymar
Gil Manzano ensenya la targeta vermella a Neymar
Barça

El FC Barcelona creu que Neymar podria jugar el clàssic amb la seva estratègia legal, però no arriscarà

El FC Barcelona ha trobat un forat legal en una llei de l'1 d'octubre del 2016 amb una interpretació que fins ara ningú ha fet servir. El club pensa que té raó, però, tot i això, no forçarà tant la situació. Es conformaria amb la victòria moral de crear un precedent per al futur.

Actualitzat

El Futbol Club Barcelona s'acull a una llei d'octubre del 2016, la 39/2015, per intentar aconseguir la suspensió cautelar de Neymar de cara al decisiu clàssic de Lliga al camp del Reial Madrid. El club, però, no tirarà pel dret en cap cas si no obté una resolució favorable. Després que el Comitè d'Apel·lació va desestimar dijous el recurs del Barça a la sanció de tres partits a Neymar per la seva expulsió a Màlaga i els posteriors aplaudiments al quart àrbitre quan marxava, el club ha presentat un nou recurs, ara davant del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD). I conscientment, ho ha fet fora de temps.

El Barça cita l'article 90 de la Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, on diu que, "quan la resolució sigui executiva, es podrà suspendre cautelarment si l'interessat manifesta a l'Administració la seva decisió d'interposar un recurs contenciós-administratiu contra la resolució ferma en via administrativa". Aquesta suspensió cautelar finalitzarà quan s'esgoti el termini per recórrer sense que s'hagi presentat recurs, però sense demanar la suspensió cautelar, o si l'organisme competent s'ha pronunciat sobre el recurs.

Neymar ja no va jugar l'últim partit de Lliga contra la Reial Societat, però en aquest cas va ser per complir el partit de sanció per la seva expulsió. El FC Barcelona centra el seu recurs en els 2 partits de càstig per no respectar l'article 117 o, el que és el mateix, "tenir actitud de menysteniment i desconsideració cap als àrbitres", per aplaudir el quart àrbitre.

El club blaugrana, després d'una consulta als serveis jurídics de la Federació Espanyola, pensa que amb la llei a la mà té la raó i Neymar podria jugar el clàssic si no es què abans es reuneix el TAD i dictamina en contra del seu recurs. Però no s'arriscarà a fer-lo jugar i provocar una denúncia del Reial Madrid per alineació indeguda.

Si el TAD es reuneix d'urgència abans del clàssic i tomba el recurs del Barça, no haurà passat res fora de la normalitat jurídica. Però, si es pronunciés a posteriori, hauria de dictaminar si aquesta interpretació legal sobre la suspensió cautelar és correcta i es crearia amb una resolució afirmativa un precedent jurídic aplicable a casos posteriors.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut