Barça

El trident del Barça marca aquesta temporada un 12% menys de gols

El conjunt de Luis Enrique necessitarà recuperar l'efectivitat golejadora per assaltar el Bernabéu

Actualitzat

Per guanyar al Bernabéu, el Barça necessita recuperar un dels factors que fins ara identificaven clarament l'equip: el gol.

Amb el trident, les estadístiques golejadores eren de rècord, però en els últims quatre partits han passat a ser preocupants. En tres d'aquests quatre partits, a Màlaga, en Lliga, i en els dos de Champions contra la Juventus, els homes de Luis Enrique han estat incapaços d'enviar la pilota dins de la xarxa rival. Un fet que els va condemnar a la derrota a La Rosaleda i a quedar eliminats en la màxima competició continental.

En les tres temporades que Luis Enrique entrena el trident (segons dades de LaTDP), l'eficàcia i els gols de Messi, Suárez i Neymar han estat:

Temporada 2016/17: 91 gols dels 143 del Barça en 52 partits. El trident ha marcat el 63% dels gols de l'equip i la mitjana és d'1,75 gols per partit.

Temporada 2015/16: 131 gols dels 173 del Barça en 62 partits. El trident va marcar el 75% dels gols de l'equip i la mitjana va ser de 2,11 per partit.

Temporada 2014/15: 122 gols dels 175 del Barça en 60 partits. El trident va marcar el 69% dels gols de l'equip i la mitjana va ser de 2,03 per partit.

Això vol dir que, respecte a la temporada passada, marquen en conjunt un 12% menys de gols.

Suárez, quatre partits sense marcar

Un dels més afectats per la sequera és Luis Suárez; l'uruguaià fa quatre partits que no marca. Malgrat aquestes estadístiques, Luis Enrique confia que l'equip reaccioni i aconsegueixi un triomf que els faci recuperar les opcions de ser campions. Ara, ja centrats en el clàssic del dia de Sant Jordi, el Barça centra totes les atencions en la Lliga, després de l'eliminació de la Champions, i el club blaugrana esgota totes les possibilitats perquè Neymar jugui al Bernabéu.

Els blaugranes ja han presentat el recurs al Tribunal Administratiu de l'Esport, l'última instància per aconseguir la suspensió cautelar de la sanció al brasiler per l'expulsió a Màlaga. Aquest divendres, la plantilla blaugrana fa festa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut