El dard d'Alexia Putellas a la Federació Espanyola en el seu discurs a la Pilota d'Or
Missatge velat a la Federació Espanyola (EFE)
FUTBOL

El dard d'Alexia Putellas a la Federació Espanyola en el seu discurs a la Pilota d'Or

Alexia Putellas regnarà un any més des del tron del futbol femení mundial. La jugadora catalana ha aprofitat el moment de recollir el guardó per enviar un missatge velat a la Federació Espanyola

Redacció Esport3Actualitzat

Només tres dies abans que comencés a rodar la pilota, Alexia Putellas es va trencar el lligament del genoll esquerre i es va haver d'acomiadar de la temporada 2022-23.

La lesió va deixar Alexia sense l'Eurocopa, però no l'ha fet baixar del primer lloc del podi de la Pilota d'Or:

"El 5 de juliol em vaig trencar el genoll i creia que això no passaria."

La capitana blaugrana ha aprofitat per enviar un missatge a la Federació Espanyola:

"La meva més sincera enhorabona a la federació anglesa. És un exemple com ho estan fent. Espero que la pròxima vegada que hagi de parlar sigui al camp."

Un dard subliminar que arriba després del conflicte amb Jorge Vilda que Putellas ha deixat caure amb aquest elegant missatge.

 

Emocionada, ha lamentat també veure la pilota tan lluny encara. Adeu a la pilota i la gespa, però no als reconeixements fruit del seu millor futbol.

El que no es va veure de la gala de la Pilota d'Or:

 

Els mèrits d'Alexia

Amb la dosi extra d'autoestima de ser reconeguda l'any passat com la millor jugadora del món, Alexia Putellas ha batut els seus registres golejadors. 18 gols en Lliga, tercera màxima golejadora de la Lliga passada i 11 en la Lliga de Campions que la convertien en pitxitxi europea. Tot i quedar a les portes de guanyar la Lliga de Campions per segon any consecutiu, va ser triada millor jugadora de la competició.

El seu lideratge i la seva empremta social van ser clau per omplir dues vegades el Camp Nou i batre el rècord mundial d'espectadors en un partit femení, amb 91.648 aficionats.
 

Una competidora insaciable

Alexia tenia dues espines clavades de la temporada 20-21. Aconseguir la Lliga amb ple de victòries i així va ser, 30 partits jugats, 30 triomfs. I guanyar l'únic títol que se'ls havia escapat l'any anterior, la Supercopa d'Espanya. A la final, més que guanyar van escombrar l'Atlètic de Madrid per 7-0. L'últim trofeu que va alçar com a capitana del Barça va ser la Copa de la Reina, que van guanyar també de golejada, per 6-1, contra l'Sporting de Huelva.

Per números i per sensacions, 42 gols i 23 assistències i un lideratge innat, Alexia Putellas ha obtingut allò que feia no tant semblava impossible, que una jugadora catalana fos doblement considerada millor jugadora d'Europa i Pilota d'Or en una mateixa temporada. I no només una vegada, sinó dues.

Una doble alegria enmig del llarg camí de la recuperació. Tornar a jugar al màxim nivell serà el seu pròxim triomf.

Joan Laporta s'emociona dues vegades durant la Pilota d'Or:

ARXIVAT A:
Alèxia PutellasPilota d'Or
Anar al contingut