Barça

Alexia Putellas torna a guanyar la Pilota d'Or

La jugadora blaugrana aconsegueix el trofeu de la Pilota d'Or per segona vegada consecutiva

Redacció Esport3Actualitzat

Alexia Putellas s'ha tornat a consagrar com la millor jugadora de futbol del món. La blaugrana ha guanyat novament la Pilota d'Or 2022 per davant de l'anglesa Beth Mead i  Ada Hederberg, campiona de la Champions amb el Lió. 

D'aquesta manera, la jugadora catalana s'ha convertit en la primera futbolista a aconseguir el guardó dues vegades de manera consecutiva. I ho ha fet, sobretot, pels seus grans registres golejadors. La de Mollet va fer 18 dianes a la Lliga i va ser pitxitxi a la Champions, amb 11 gols. Putellas, tot i no aconseguir el títol, va ser triada millor jugadora de la competició.


Gavi agafa el relleu de Pedri

Alexia no ha estat l'única blaugrana que ha triomfat a París. El migcampista Gavi s'ha convertit en el millor jugador jove del món després de fer-se amb el premi Raymond Kopa. L'andalús ha agafat el relleu del seu company Pedri, vencedor en la passada edició. Els principals rivals de Gavi seran Jude Bellingham (Borussia Dortmund) i Jamal Musiala (Bayern de Munic), que van fer segon i tercer en la classificació de la passada temporada darrere el canari.  


Lewandowski, premi Gerd Müller

A la gala també s'ha lliurat per primera vegada el premi Gerd Müller al màxim golejador, que ha estat per a Robert Lewandowski. També 'sha entregat el premi Sócrates, per a Sadio Mané, i el Lev Yaxin al millor porter, per a Thibaut Courtois.  

El davanter ha aconseguit el premi gràcies als 50 gols que va marcar amb el Bayern de Munic entre Lliga, Copa i Champions, i els 5 que va anotar amb la selecció polonesa. 


Benzema guanya la Pilota d'Or masculina  

Karim Benzema no ha tingut competència per guanyar la Pilota d'Or masculina i s'ha convertit en el primer jugador francès que s'endú el guardó des de Zinedine Zidane, l'any 1998. Benzema pren el relleu de Leo Messi, set vegades ganyador de la Pilota d'Or, però que enguany ha quedat fora de la llista de 30 finalistes per primera vegada des del 2005.

Jugadors com l'ara blaugrana Robert Lewandowski, Sadio Mané o Kylian Mbappé han fet mèrits per aspirar al guardó, però els títols i els gols obtinguts per Benzema al Reial Madrid li han donat la seva primera Pilota d'Or.


Millor club de la temporada

Contra tot pronòstic, el Manchester City ha aconseguit el premi com a millor club de la temporada 2021/22. Els citizens van aconseguir la Premier League i han superat a la llista al Reial Madrid, campió de la Lliga i la Champions League. Precisament, els blancs van eliminar el conjunt de Guardiola a les semifinals de la Champions. El conjunt blanc, a més d'Iker Casillas, han demostrat la seva indignació a les xarxes socials.

ARXIVAT A:
Pilota d'OrAlexia PutellasLewandowski
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut