Gerard Figueras, secretari general de l'Esport
Gerard Figueras, secretari general de l'Esport
Esports

El COI valida el projecte Pirineus-Barcelona 2030

El projecte per acollir els Jocs d'hivern a Catalunya obté bona qualificació a l'informe tècnic que s'ha presentat a Buenos Aires

Víctor PatsiActualitzat

Satisfacció a la delegació catalana que ha viatjat a Buenos Aires per conèixer les reaccions del Comité Olímpic Internacional (COI) davant el projecte per organitzar els Jocs d'Hivern del 2030. A la capital argentina, aprofitant la celebració dels Jocs de la Joventut, el projecte Pirineus-Barcelona ha rebut els resultats de l'informe tècnic elaborat per responsables olímpics. 

El projecte ha rebut una bona qualificació. "Hem pogut comunicar a Barcelona i al Pirineu que el resultat d'aquests tècnics, que en saben molt d'això, és molt positiu", ha comentat Joan Antoni Samaranch júnior, vicepresident del COI.

"Tenim llum verda per continuar treballant. L'informe reflecteix que és possible fer uns Jocs d'hivern entre els Pirineus i Barcelona", ha explicat Gerard Figueras, secretari general de l'Esport. D'aquesta manera es mantenen les esperances de la capital catalana de ser la primera ciutat que acull uns Jocs Olímpics d'estiu i uns d'hivern. 

"Ara som en un procés de diàleg amb el COI. Hem de fer uns Jocs que s'adaptin al territori i no pas a la inversa -ha aprofundit Figueras-. Cal fugir de la idea de fer una inversió gran en infraestructures que després no es faran servir, sinó fer uns Jocs 'smart', que deixin un llegat en forma de cultura esportiva i de situar els Pirineus al món com un territori d'esports de muntanya."

   

ARXIVAT A:
Notícies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut