Esports

El COI planteja celebrar els Jocs Olímpics de Tòquio entre març i abril del 2021

Hauria traslladat aquesta opció al govern japonès, segons informa la premsa local, però aquesta hipòtesi pot topar amb els interessos d'altres estaments esportius

Actualitzat

Els Jocs Olímpics de Tòquio es podrien celebrar la primavera del 2021, entre els mesos de març i abril. Segons publica la premsa japonesa, el Comitè Olímpic Internacional i el govern japonès estudien aquesta possibilitat i ho volen anunciar abans de tres setmanes.

L'opció de la primavera guanyaria pes respecte a l'estiu -recordin que els Jocs estaven previstos del 24 de juliol al 9 d'agost- perquè hi faria menys calor que a l'estiu, que era una de les principals queixes de les dates originals.

En contra, però, es pot trobar amb l'oposició de federacions esportives internacionals i altres organismes, perquè la majoria de competicions es troben en ple desenvolupament entre els mesos de març i abril.

Un dels primers a reaccionar ha estat Michael Wiederer, president de la Federació Europea d'Handbol (EHF), que ha assegurat que uns Jocs a la primavera "tindrien conseqüències dramàtiques per a la resta de competicions".

Opinions com la de Wiederer se les pot trobar el COI en la ronda de consultes que ha de fer, tant amb el comitè organitzador japonès com amb les federacions esportives internacionals, abans d'adoptar una decisió final.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut