Serge Gnabry celebra el segon gol bavarès amb Leon Goretzka (Michaela Rehle / Reuters)
Champions

El Bayern es beu el Pilsen d'un glop i ja ensuma els vuitens (5-0)

El duel entre el líder del grup i la ventafocs no ha tingut cap història. El campió alemany l'ha dominat de començament a final, hauria pogut estripar els txecs i Nagelsmann ha pogut fer totes les rotacions que desitjava abans de viatjar a Dortmund dissabte

Jordi Sunyer CapellaActualitzat

El Bayern ha posat un peu als vuitens de final de la Lliga de Campions després de superar plàcidament el tràmit de vèncer el cuer del grup, el Viktoria Pilsen, que encara no ha puntuat. Els bavaresos s'han avançat en la seva primera rematada a porteria, després d'una combinació entre Jamal Musiala i Leroy Sané que l'ex del Manchester City ha culminat amb un xut alt i col·locat, inabastable pel porter Tverdon (1-0, 8').

Els txecs han intentat respondre amb un xut de Tomas Chorý que ha blocat Neuer (11'), però en la jugada següent els de Nagelsmann han mostrat la seva versió més vertical; contra conduïda per Musiala, assistència de Goretzka i definició de Serge Gnabry (13').

La presència de l'internacional alemany, que ha estat suplent en cinc dels últims sis partits de la Bundesliga, ha estat indicador de la presència a l'onze del Bayern de jugadors poc habituals al campionat nacional, com el lateral Mazraoui o el mig centre Gravenberch. Dissabte hi ha un Borussia Dortmund-Bayern.

Sadio Mané marca el tercer gol del Bayern aquest vespre davant del Viktoria (Michaela Rehle / Reuters)

Sabedors d'això i d'una superioritat inapel·lable (un dels homes importants del Viktoria, el veterà colombià Mosquera, no va passar de la Segona B quan va jugar a Espanya), els bavaresos han buscat resoldre el duel amb celeritat. Sadio Mané ha anorreat un rival amb un barret abans de, beneficiat per un rebot, batre Tverdon amb un xut sec (3-0, 21').

A Musiala, després de repartir caramels, se li ha negat dos cops el firmat el pòquer, primer per la intervenció del porter visitant (24') i després perquè l'àrbitre li ha anul·lat un gol, després d'una assistència de Mané, per un orsai que no s'apreciava en cap repetició televisiva. Tan clement com el col·legiat montenegrí Dabanovic (o l'espanyol Martínez Munuera, operador del VAR) ha estat Sadio Mané, que ha perdonat en dues rematades gairebé consecutives abans del descans.

Els secundaris del Bayern, com Choupo-Moting, han tingut pes en la victòria dels de Nagelsmann (Michaela Rehle / Reuters)

Nagelsmann ha pogut donar més descansos i ha regalat minuts a Stanisic i Choupo-Moting, substituts de Davies i Musiala. Però el Bayern no ha abaixat el ritme en tornar del vestidor, al contrari; en el minut 51, Mané s'ha inventat una passada extraordinària a l'esquena dels defensors que Sané ha controlat majestuosament abans de definir sense contemplacions (4-0).

Mig quart més tard, Choupo-Moting ha engreixat la seva llegenda de magnífic aprofitador d'estones soltes i ha establert el 5-0 (58') a passada de Leon Goretzka. Només quan ha estampat la mà a la galta dels txecs, el Bayern ha fet el cop de cap i ha deixat llanguir un dels partits més plàcids en la seva història recent, descomptant els duels contra el Barça de Setién i Koeman. S'han adormit fins i tot els stewards de l'Allianz Arena, que s'han empassat la irrupció d'un espontani.