Futbol

El Barraco d'Àvila, el poble d'Aubameyang

Aquest petit poble situat al sud de la província d'Àvila es revoluciona amb el tancament de l'últim mercat de fitxatges, arran de la incorporació de Pierre-Emerick Aubameyang a la plantilla del Barça. La seva mare va néixer a El Barraco i tothom el veu com un "barraqueño" més

Redacció Esport3Actualitzat

Parla un castellà més que correcte, però no es va posar a estudiar-lo arran de l'interès del Barça per fitxar-lo. Pierre-Emerick Aubameyang ja l'havia après feia temps. La història diu que Aubameyang va néixer a França, fa 32 anys, fill d'un futbolista gabonès que va fer carrera en diversos equips de la segona divisió francesa. Però la història també parla de la seva mare, Margarita Crespos, nascuda en un poblet de la província d'Àvila. Des que va signar pels blaugranes, a El Barraco, poble de ciclistes llegendaris (Ángel Arroyo, José María Jiménez, Carlos Sastre) es torna a parlar de futbol.

Dels Crespos que segueixen a El Barraco, la Cecilia, cosina de la mare del futbolista, és qui més relació hi manté.

Cecilia Crespos, tia d'Aubameyang: "És molt familiar. La seva família va al davant de tot. Els seus pares, germans, els cosins, sempre al davant. El seu pare l'entrenava de petit."

Al poble s'ha desfermat una passió per Aubameyang sense precedents i desitgen que el davanter blaugrana els faci una visita ben aviat.

José María Manso, alcalde d'El Barraco: "Ell és una mica d'El Barraco, ja que la seva mare és "barraqueña". Els seus triomfs seran un triomf del poble, així ho sentim. L'última vegada que va venir, quan encara jugava al Borussia de Dortmund, va ser una bogeria, perquè tothom es volia fer fotos amb ell. Ens va dedicar aquesta samarreta i la va dedicar al poble dels seus avis i de la seva mare."

Al poble tothom recorda que el seu avi, madridista de soca-rel, sempre va voler que fitxés pel Reial Madrid. Fa algunes temporades va estar a prop de l'Atlètic, però al final ha acabat jugant al Barça. Els gols de diumenge passat contra el València es van celebrar de valent a El Barraco.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut