Els jugadors del Barça celebren un dels dos

El Barça s'imposa al Chelsea i es proclama campió de la UEFA Youth League (0-3)

El conjunt blaugrana, dirigit per Francesc Xavier Garcia Pimienta, ha sumat el màxim títol europeu de la categoria per segona vegada amb un doblet d'Alejandro Marqués i un tercer gol d'Abel Ruiiz

David CarballoActualitzat

El juvenil A del FC Barcelona s'ha proclamat campió de la UEFA Youth League en imposar-se al Chelsea en la final disputada a Nyon (0-3).  El conjunt blaugrana, dirigit per Francesc Xavier Garcia Pimienta, ha imposat la seva major qualitat tècnica davant un rival més poderós físicament i ha sumat el màxim títol europeu de la categoria per segona vegada gràcies a un doblet del veneçolà Alejandro Marqués.

Després d'un inici bastant igualat i amb molt de respecte per part dels dos equips, el Barça s'ha anat fent amb el domini del joc i ha posat setge a la porteria anglesa. Abel Ruiz i Carles Pérez han donat els dos primers avisos de perill i a la tercera ocasió clara, ha arribat el primer gol del partit. En el minut 33, Alejandro Marqués ha rematat de cap en planxa una precisa centrada d'Abel Ruiz, que ha fet una gran jugada individual per la banda esquerra.

El Chelsea no ha reaccionat i fins al descans ha estat incapaç de rematar amb perill sobre la porteria d'Iñaki Peña. En l'inici de la represa, el Barça ha encarrilat la victòria quan en el minut 52, de nou el veneçolà Marqués ha fet el segon aprofitant un greu error del central Guehi, que ha perdut la pilota en una zona molt compromesa que el davanter blaugrana no ha perdonat.

Amb un resultat tan advers, el Chelsea ha intentat retallar distàncies i en el minut 61, Hudson-Odoi ha estavellat un xut de falta al pal que hagués posat la por al cos als blaugrana. Els anglesos han seguit atacant amb insistència la porteria blaugrana però no han estat encertats en els metres finals i la victòria del Barça no ha perillat en cap moment. Ja en temps de descompte, el Barça ha arrodonit el triomf amb el tercer i definitIu gol fet per Abel Ruiz.

Amb el xiulet final, els jugadors blaugrana han celebrat eufòrics sobre la gespa la consecució del màxim títol continental. La Masia segueix demostrant que té talent per poder triomfar al primer equip.