Nigel Hayes, decisiu en la pròrroga (acb Photo / P. Largo)
Bàsquet

El Barça pot amb la versió molt millorada del Madrid (108-97)

El Barça es destaca en el liderat de l'ACB guanyant per cinquena vegada el Madrid aquesta temporada. Mirotic i Abalde han estat exclosos i Nigel Hayes ha aparegut en la pròrroga

Xevi BardoletActualitzat

El Barça Santfeliuenc, ascendit a la Lliga Femenina, ha ofert a l'afició el títol de la Lliga femenina Challenge abans de l'arrancada del sisè duel del curs. Malgrat sortir sense un 5 pur, l'equip de Jasikevicius ha frenat Tavares amb Rolands Smits. Dante Exum -esmaixada colossal sobre Poirier- ha liderat la primera accelerada. Però malgrat un percentatge de pel·lícula, el Madrid ha sobreviscut al primer quart amb dos triples finals. 27 a 23.

El Barça Santfeliuenc, oferint el títol abans del partit (acb Photo / P. Largo)

Això ha donat ales als blancs, que han pogut córrer en el segon període. S'han arribat a posar pel davant amb una gran millora col·lectiva respecte dels últims partits. Però Nico Laprovittola segueix en estat de gràcia contra els seus ex. Cada vegada que la pilota cremava, exhibia classe -14 punts portava al descans-, com el triple anotat sobre la botzina abans de vestidors, 51 a 46.

El Madrid s'ha tornat a descuidar en la represa, amb el Barça mossegant en el rebot i Rolands Smits marejant Tavares amb la seva mobilitat. Els blaugranes han recuperat els dobles dígits d'avantatge, però Yabussele, aquesta vegada sí, ha entrat en un clàssic. I Sanli, sense la plenitud física, ha patit contra el múscul rival.

Mirotic i Abalde, al carrer per acumulació de tècniques i antiesportives

S'ha arribat amb la màxima igualtat en el tram final, quan tot s'ha embolicat molt. Tant, que Nikola Mirotic i Alberto Abalde s'han intercanviat més que males paraules i després d'un interminable "instant replay", els àrbitres han exclòs els dos jugadors  per acumulació de tècniques i antiesportives.

La bronca entre Mirotic i Abalde ha seguit al túnel de vestidors, ja amb els dos jugadors expulsats
La bronca entre Mirotic i Abalde ha seguit al túnel de vestidors, ja amb els dos jugadors expulsats

El reguitzell de faltes ha anat allargant el partit. Hanga ha perdut una pilota amb el seu equip un a sobre i en el darrer atac, un triple fallat de Nigel Hayes ha donat pas a una falta de Poirier sobre Sanli que ha indignat el Madrid -falta clara, tot i que d'aquelles que els àrbitres s'estalvien en un final.

Això, a menys d'un segon. El turc ha transformat el segon tir lliure i Llull encara ha tingut temps de llançar després del temps mort; no ha entrat per molt poc. Partit a la pròrroga i protagonista inesperat. Sí, sí, Hayes. Ha anotat tres tirs fantàstics per tombar la millorada versió blanca. Amb un Exum fent aixecar el Palau amb una nova esmaixada per a la col·lecció.

ARXIVAT A:
ACB
Anar al contingut