El Barça no pot superar la muralla defensiva del Rubin Kazan però treu un empat valuós (1-1)

El Rubin Kazan va tornar a demostrar que és un os difícil de rosegar. El Barça es va estavellar altra vegada, i ja en van tres, contra la muralla defensiva bastida pel conjunt rus. Els blaugrana van ser amos i senyors de la pilota (per sobre del 80% de possessió), però els va costar déu i ajuda crear ocasions clares. Noboa, de penal, va avançar els locals i Villa, també de penal i ja en el segon temps, va empatar. L'1-1 final és un resultat valuós pensant en la classificació per als vuitens de final. La millor notícia, però, va ser la reaparició de Messi, que va jugar l'última mitja hora. En l'altre partit del grup D, el Copenhaguen va guanyar 0-2 al camp del Panathinaikos i és líder de grup.

Amb Messi a la banqueta, la principal novetat sobre la gespa va ser la presència de Mascherano en l'onze titular. Busquets, que disputava el seu partit oficial número 100 amb el Barça, va jugar com a interior. El Rubin Kazan va apostar de sortida per un 4-4-2 amb tots els seus futbolistes plantats davant la frontal de la seva àrea per dificultar l'atac blaugrana. El guió de la primera part va ser el previst: domini absolut dels de Guardiola des del primer minut. Però la teranyina defensiva dels russos va provocar que les ocasions culers arribessin en comptagotes. En el minut 12, Pedro va fregar el gol, però la seva rematada es va estavellar al travesser. Una jugada que hauria pogut canviar el partit. Però el Barça persistia i en el 26 Villa rematava massa creuat.

Noboa, de penal, avança el Rubin

En una de les poques contres dels de Kurban Berdiev, l'home del rosari, Alves va fer caure Kaleshin dins l'àrea blaugrana. L'àrbitre, el turc Çakir, va assenyalar el punt de penal i l'equatorià Noboa, des dels onze metres, va afusellar Valdés. Fins al descans, el Barça ho va provar, però la manca d'espais va dificultar la seva tasca. En el 42, Pedro, per deixada de Villa, va xutar desviat prop del pal defensat per Ryzhikov.

Villa, també de penal, empata el partit

Sense canvis al descans, el més destacat en l'inici del segon temps va ser la groga a Puyol en el minut 52. El capità del Barça va celebrar a Kazan el seu partit número 100 a la Champions. En la primera acció d'atac dels culers en la segona part, l'àrbitre va xiular penal en una entrada de Salukvadze sobre Iniesta. Villa, amb una mica de suspens, va fer el gol de l'empat. Immediatament després, Guardiola va fer entrar Messi en el lloc de Mascherano. Els russos semblava que es descentraven i el Barça va poder avançar-se en el marcador en dues jugades gairebé calcades. Alves i Messi van guanyar l'esquena als defenses, però les rematades es van estavellar al cos de Ryzhikov.

Martins i Iniesta poden canviar el signe del matx

En l'últim quart d'hora de partit, el Rubin Kazan va arriscar un pèl més, fent entrar Martins. El davanter nigerià va estar a punt de fer el 2-1 en el minut 87, però el seu cop de cap va topar amb la base del pal. I ja en l'afegit, Iniesta va desaprofitar una ocasió molt clara. La rematada del migcampista manxec va marxar massa alta.

Panathinaikos, 0 - Copenhaguen, 2

Els danesos es col·loquen líders del grup D abans de visitar el Camp Nou. N'Doye i Vingaard van fer els gols dels de Solbakken. Els grecs, a més, van perdre Gilberto Silva per doble amonestació en l'inici de la segona part.