Sergi Martínez ha debutat decisivament en un clàssic (@FCBBasket)

El Barça guanya el Madrid amb una colossal primera part i amb un gran Sergi Martínez (79-72)

Sense Mirotic, però amb un Sergi Martínez decisiu en el seu primer clàssic. Immensa primera part del Barça, que ha arribat a dominar de 23, però apagada amb amenaça de disgust. 79-72 i el Madrid amb 4 derrotes en 5 partits d'Eurolliga

Xevi BardoletActualitzat

El clàssic sense públic i sense Mirotic ha començat amb un bon Hanga de base titular -titular, com en els últims partits- i amb Sergi Martínez debutant ben aviat en un Barça-Madrid. Els blaugranes han portat la iniciativa en el primer període, amb bones ajudes sobre Tavares i amb dinamisme ofensiu. 18-14 amb una falta d'encert exterior per obrir forat (0 de 4 en triples).

Encert que ha arribat en el segon a través de Kyle Kuric, amb un instint d'assassí silenciós, i que ha obligat Laso a demanar temps mort. El tècnic vitorià a més, ha vist com Campazzo es carregava amb 3 faltes, l'última per una tècnica. Laprovittola no ha donat un bon relleu i un Barça immens en defensa ha acabat la primera part agradant-se en atac. Repàs i 48 a 27 al descans.

Quedava clar que el Madrid mossegaria en la segona part. I el Barça no ha sabut interpretar-ho. S'ha ofuscat en la direcció -Calathes ha perdut 6 pilotes avui- i ha donat vida als blancs. Amb un Campazzo recuperat i amb un Garuba intens i sense por davant Davies. Els de Laso s'han posat a 8 en l'entrada de l'últim quart.

Un triple providencial de Sergi Martínez i un 2+1 de Higgins semblaven treure al Barça de la por a la remuntada. Però l'equip no ha recuperat el bon joc de la primera part i Llull ha provocat molts nervis al bàndol local amb el 64-59 a 1.40. Aleshores ha tornat a aparèixer Sergi Martínez -7 punts, 9 rebots i gran defensa en el seu primer clàssic-, amb un rebot providencial i amb una cistella al límit de la possessió. Per tancar un partit amb dues cares ben diferenciades.