El Barça culmina una remuntada èpica al Sánchez Pizjuán i reforça el liderat abans del clàssic (2-3)

El Barça ha sumat al Sánchez Pizjuán la sisena victòria consecutiva en la Lliga després de culminar una remuntada èpica en el tram final del partit. El Sevilla s'havia avançat amb gols de Trochowski i Negredo, però Cesc, per partida doble, i Villa, ja en temps afegit, han donat un triomf agònic al conjunt de Tito Vilanova, que iguala el millor inici de la història a la Lliga de les temporades 1929-30, 1990-91, 1997-98 i 2009-10.

El Barça ha sumat al Sánchez Pizjuán la sisena victòria consecutiva a la Lliga després de culminar una remuntada èpica en el tram final del partit. Tito Vilanova ha hagut d'improvisar un onze sense sorpreses format per Valdés, a la porteria; Dani Alves, Song, Mascherano i Jordi Alba en defensa: Busquets, Xavi i Cesc al mig del camp, i Pedro, Messi i Alexis. Per la seva banda, l'onze titular del Sevilla és el següent: Palop, Cicinho, Botía, Spahic, Navarro, Medel, Maduro, Trochowski, Rakitic, Navas i Negredo.

Tot i que durant bona part del dia ha estat plovent amb força a la capital andalusa, la pluja ha escampat a mitja tarda i la gespa del Sánchez Pizjuán es troba en bon estat. Amb un gran ambient a les graderies, el Barça ha començat dominant amb autoritat i Pedro, en el primer minut de joc, ja ha donat el primer avís de perill sobre la porteria de Palop. El canari, molt actiu, ha tornat a avisar poc després amb un xut desviat.

El Sevilla ha cedit completament la iniciativa al Barça, que ha tingut una possessió de pilota escandalosa i això ho ha aprofitat Messi per fer de les seves. El crac argentí hauria pogut fer el 0 a 1, però Palop ha pogut desviar la seva rematada. Els locals, amb un plantejament descarat a la contra, han trigat gairebé 20 minuts per posar a prova Valdés, que ha blocat la pilota sense problemes. Però a la segona, i de forma totalment immerescuda, el Sevilla s'ha avançat en el marcador. En el minut 26, Trochowski, que ja va marcar contra el Reial Madrid, ha recollit un refús de Mascherano a la frontal i ha batut Valdés amb un xut potent des de la frontal.

Després d'un inici prometedor, el Barça ha tingut problemes per recuperar-se del gol encaixat i no ha generat cap més ocasió. En canvi, el Sevilla s'ha animat i ha estat a punt de fer el segon amb un xut de rosca de Negredo que ha sortit fregant el pal. Abans del descans, els andalusos han hagut de fer un primer canvi obligat. Trochowski, lesionat, ha deixat el seu lloc a Manu del Moral. Amb l'1 a 0 s'ha acabat una primera part de dues cares, uns primers 20 minuts de clar domini blaugrana i uns 25 restants en què els de Tito Vilanova han desaparegut de la gespa.

Remuntada agònica

La segona part ha començat sense canvis i de la pitjor manera possible per als interessos del Barça si volia capgirar el resultat advers. Busquets ha perdut una pilota al mig del camp i Negredo, en el minut 46, ha fet el 2 a 0 culminant una gran jugada individual davant la passivitat de la defensa blaugrana, un gol que ha desfermat l'eufòria a les graderies de l'estadi sevillista. Però la resposta del Barça ha estat fulminant i després d'un primer avís de Pedro, Cesc ha retallat distàncies amb un xut ajustat al pal fora de l'abast de Palop. El migcampista d'Arenys no marcava amb la samarreta del Barça des del passat 8 de febrer en duel de Copa del Rei contra el València.

El gol de Cesc ha donat a les a un Barça que s'ha abocat en busca de l'empat, que ha estat a punt d'arribar en el minut 60. Messi ha llançat de forma magistral una falta llunyana des de la frontal i encara ha estat la millor la resposta de Palop, que ha evitat el gol de forma providencial amb una volada espectacular als seus gairebé 39 anys. Amb els blaugrana cada cop més dominadors, en el minut 72 hi ha hagut la jugada polèmica del matx. Després d'una picabaralla, Medel ha donat un cop de cap a Cesc, que ha exagerat en excés i Mateu Lahoz li ha mostrat la vermella directa en considerar que l'acció del xilè era una agressió.

Aquesta polèmica decisió del col·legiat balear ha escalfat els ànims al Sánchez Pizjuán i amb poc menys de 20 minuts al davant, el Barça, que ha acabant jugant amb defensa de tres, ha incrementat el seu domini davant un rival que s'ha defensat com ha pogut. El setge blaugrana ha trobat el premi de l'empat a dos en el minut 88, quan Cesc ha rebut una assistència de Messi i ha tornat a batre la meta de Palop. I en un final agònic per als locals, Villa ha culminat ja en temps afegit la remuntada després d'una paret de manual amb Messi i permet el Barça sumar 18 punts de 18 possibles, reforçar-se en el liderat en solitari abans del clàssic i igualar el millor inici de la seva història en la Lliga.