Brandon Davies, un dels destacats de la victòria del Barça a Belgrad (@FCBbasket)
Eurolliga

El Barça assalta el Pionir i suma la quarta victòria consecutiva (65-73)

Pintaven bastos a la primera part. Un Barça molt erràtic perdia per 33-20, però la capacitat competitiva d'aquest equip ha salvat la situació. Amb Mirotic (21 punts) i Davies (14 punts i 6 rebots) tirant el carro, el conjunt blaugrana ha remuntat el matx en una gran segona part. L'Estrella Roja no ha pogut mantenir la intensitat defensiva inicial i ha acabat rendint-se davant el major talent rival

Xavi LorenteActualitzat

L'Estrella Roja ha arribat a la cita amb canvi d'entrenador. La sobtada dimissió de Milan Tomic ha convertit aquesta mateixa setmana el seu segon Andrija Gavrilovic en el nou tècnic de l'equip de Belgrad de manera provisional. Els serbis han començat forts tirant de la potència del nigerià Michael Ojo (un gegant de 2,16 m) i de l'encert del jove Simanic (12-6 minut 5).

Al Barça, que ha sortit amb Hanga de base, li ha costat anotar. Amb mals percentatges en els triples, Mirotic s'ha encarregat de tirar del carro. El montenegrí, aplaudit pel públic local abans de començar, ha estat el motor ofensiu blaugrana a l'inici (12-9, minut 7). Brandon Davies ha rebut un cop duríssim de Gist a l'ull en la lluita per una pilota i ha hagut de retirar-se a la banqueta.

Els blaugranes, ben posats en defensa, s'han encallat en atac amb moltes pèrdues i molts tirs fallats en un primer quart per oblidar (16-12, minut 10). Les baixes a la posició de base (amb Delaney, Pangos i Heurtel lesionats) s'han notat sobretot en l'arrencada del matx tot i els esforços de Hanga i Bolmaro.

L'argentí, precisament, s'ha emportat en l'inici del segon quart una bona trompada de Gist, que també l'ha obligat a abandonar el parquet. Kyle Kuric ha trencat la sequera de triples (16-15, minut 11). El nord-americà ha obert la veda. El seu compatriota Cory Higgins s'hi ha afegit de seguida (19-18, minut 12). L'Estrella Roja ha respost amb Gist i traient petroli dels errors del Barça.

Al conjunt balcànic ha reaparegut Ognjen Kuzmic a l'Eurolliga després del seu gravíssim accident de trànsit d'aquest estiu. Les cistelles de l'exblaugrana Stratos Perperoglou han obligat Pesic a demanar temps mort (24-18, minut 14) veient que l'equip continuava tenint seriosos problemes per fer punts davant la duríssima defensa sèrbia.

El pitjor encara havia d'arribar (33-20, minut 17) amb un Barça absolutament desfet al Pionir. Mirotic ha parat el cop amb 7 punts consecutius. L'estrella blaugrana (12 punts a la primera part) ha rebaixat momentàniament el foc de Belgrad (33-27, minut 18). La grapa de Brandon Davies, recuperat del seu cop, també ha ajudat a aixecar la situació. Hanga ha rematat la reacció catalana amb un triple sobre la botzina (36-33, minut 20). Un mal menor.

Michael Ojo ha anotat la primera cistella de la segona part. Qui ha fet mal és Lorenzo Brown (42-35, minut 23) davant la desesperació de Pesic. El nord-americà de l'Estrella Roja però s'ha carregat de seguida amb la quarta falta personal. Davies i Mirotic han assumit la responsabilitat ofensiva del Barça en aquest tercer quart.

Un triple de Kuric ha restablert la igualtat (44-44, minut 25) i un altre bàsquet de qualitat de Mirotic ha permès els blaugranes capgirar el marcador (44-46, minut 26). Els serbis s'han col·lapsat en atac, han baixat la intensitat defensiva i ha continuat el rellançament culer (45-50, minut 28). Els secundaris també han tornar a aparèixer. Bolmaro ha fet una passada picada de fantasia per una esmaixada brutal de Roland Smits al contraatac i Kuric ha clavat un triple afortunat per situar un avantatge esperançador (49-57, minut 30) abans d'entrar al període definitiu.

Quatre punts seguits de Tomic (49-61, minut 31) han confirmat que el Barça arribava en el millor moment al tram decisiu. Un triple de Smits encara aplanava més el camí (49-64, minut 32). Dobric ha donat un altre aire a l'Estrella Roja que s'ha acostat (57-65, minut 36). Higgins ha caigut eliminat després de cometre la cinquena amb una falta antiesportiva.

Els locals han mantingut l'esperança fins al final amb una última reacció a la desesperada (65-71, minut 39). Kuric ha tancat el partit i la victòria amb una esmaixada espectacular (65-73, minut 40).