Eintracht Frankfurt - Rangers: final inèdita de la Lliga Europa
Gonçalo Paciencia celebra amb l'¡afició el pas a la final de l'Eintracht (EFE)
Futbol

Eintracht Frankfurt - Rangers: final inèdita de la Lliga Europa

L'Eintracht de Frankfurt alemany i el Rangers escocès, que han eliminat el West Ham anglès i el RB Leipzig germànic, respectivament, s'enfrontaran el 18 de maig vinent a l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla en una final inèdita de la Lliga Europa

Redacció Esport3Actualitzat

L'Eintracht de Frankfurt ha allargat el seu extraordinari trajecte per la Lliga Europa i ha frustrant les pretensions del West Ham, a qui ha derrotat amb una diana del colombià Rafael Santos Borré.

En l'altra semifinal, el Rangers han viscut un autèntic deliri a Glasgow. 3-1, eliminatòria remuntada, i els de Van Bronckhorst jugaran la final a Sevilla. Una nit per a la història a Ibrox Park per a un equip que no fa tant estava a la tercera divisió del futbol escocès. La remuntada contra el Leipzig (3-1) els condueix a disputar la seva primera final europea en dotze anys.

Els precedents

L'Eintracht de Frankfurt disputarà la seva segona final de la Lliga Europa, tot i que amb una nomenclatura diferent. Els alemanys van ser campions de la Copa de la UEFA 1979/80, en imposar-se al Borussia Mönchengladbach gràcies al valor doble dels gols a camp contrari. Aleshores la final es disputava a doble partit. El Borussia va guanyar a l'anada per 3-2 i l'Eintracht es va imposar a la tornada per 1-0.

El Rangers, per la seva banda, va jugar la final de la Lliga Europa del 2008, disputada a Manchester. Va perdre davant el Zenit Sant Petersburg per 2-0. El títol internacional que té al seu palmarès és la Recopa del 1972, quan va vèncer a la final, disputada al Camp Nou de Barcelona, el Dinamo Moscou per 3-2.

El campió de la present edició prendrà el relleu del Sevilla i del Vila-real, els campions de les dues anteriors temporades.

 

Anar al contingut