Militao es lamenta després del penal a favor del Sevilla (Susana Vera / Reuters)

Deu mans polèmiques que poden ser decisives en el desenllaç pel títol de lliga

El penal per mans de Militao contra el Sevilla ha reobert la polèmica pels diferents criteris arbitrals en jugades similars durant tot el campionat

L'últim penal per unes mans de Militao dins de l'àrea durant el partit entre el Reial Madrid i el Sevilla a Valdebebas ha tornat a encendre la polèmica pels diferents criteris arbitrals en accions similars. Durant aquesta lliga, hi ha hagut fins a 10 accions similars entre els quatre equips que aspiren al títol i amb una interpretació diferent depenent del col·legiat.

Jornada 35. Reial Madrid, 2 - Sevilla, 2. Militao

En el minut 77, l'àrbitre Martínez Munuera va assenyalar el punt de penal a favor del Sevilla per unes mans de Militao dins de l'àrea. Abans de xiular-se la pena màxima després de la consulta al VAR, la jugada s'havia acabat amb un contraatac del Madrid i un penal de Bono a Benzema, però la revisió va canviar la primera decisió del col·legiat. Una jugada decisiva amb empat a 1 en el marcador i molt protestada pel tècnic francès Zinedine Zidane al final del duel.

La jugada de Militao que va ser assenyalada com a penal (EFE/Ballesteros) (EFE/Ballesteros.)

Jornada 34. Sevilla, 0 - Athletic Club, 1. Balenziaga

Al minut 52 i amb empat a 0 al marcador, una centrada de Jesús Navas va tocar la mà de Balenziaga quan el defensor de l'Athletic estava dins de l'àrea. La pilota impacta a la mà, però ni Gil Manzano ni Del Cerro Grande (sala VOR) van veure en aquesta acció penal a favor del Sevilla, ja que van considerar que era posició natural.

Jornada 32. Reial Madrid, 0 - Betis, 0. Miranda

En el minut 82, els jugadors del Reial Madrid van reclamar penal en una acció de Miranda dins de l'àrea. Les mans del jugador verd-i-blanc cedit pel Barça es van considerar com a involuntàries.

Jornada 26. Atlètic de Madrid, 1 - Reial Madrid, 1. Felipe

En el minut 41 i amb 1-0 al marcador, els jugadors del Madrid van reclamar penal a Hernández Hernández per unes mans de Felipe dins de l'àrea. Tant el col·legiat canari com el VAR van considerar que l'acció del central brasiler va ser involuntària.

Jornada 23. Barça, 1 - Valladolid, 0. Jordi Alba

En el minut 62 i amb empat a 0, els visitants va reclamar penal a Jaime Latre per unes mans de Jordi Alba dins de l'àrea que el col·legiat no va xiular com a pena màxima ja que va considerar que el lateral blaugrana no tenia cap intenció de tocar la pilota. Una decisió molt protestada pels homes de Sergio González al final del partit al Camp Nou.

Jornada 21. Cadis, 2 - Atlètic de Madrid, 4

En el minut 45, Gil Manzano va xiular penal per unes mans de Koke dins de l'àrea. Una decisió que va rectificar després de consultar amb el VAR i que va provocar les protestes dels jugadors locals.

Jornada 18. Reial Madrid, 0 - Athletic Club, 0. Capa

En el minut 22, els jugadors del Reial Madrid van reclamar penal a Gil Manzano per unes mans de Capa dins de l'àrea en una jugada amb Vinícius. L'acció es va considerar com a involuntària ja que la pilota venia desviada per un refús anterior.

Jornada 14. Eibar, 1 - Reial Madrid, 3. Sergio Ramos

En el minut 82, l'Eibar va reclamar penal a Munuera Montero per una acció polèmica del central madridista, que va desviar la pilota amb el colze dins de l'àrea. Tot i que les mans semblaven clares, l'àrbitre no va xiular la pena màxima.

Jornada 13. Barça, 1 - Llevant, 0. Umtiti

En el minut 93 els visitants van demanar penal per unes mans d'Umtiti dins de l'àrea, però l'àrbitre De Burgos Bengoetxea no va assenyalar la pena màxima després de revisar la jugada al VAR.

Jornada 11. Reial Madrid, 1 - Alabès, 2. Nacho

En el minut 5, l'àrbitre càntabre Cordero Vega va assenyalar el punt de penal favorable als visitants per unes mans de Nacho dins de l'àrea.