David Blatt, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Bàsquet

David Blatt revela que pateix esclerosi múltiple

El tècnic de l'Olympiacos explica en una carta que fa mesos li van diagnosticar la malaltia però que no té previst abandonar el càrrec

Actualitzat

En un missatge publicat al web de l'Olympiacos, David Blatt ha anunciat que pateix esclerosi múltiple des de fa uns mesos. El tècnic nord-americà ha explicat que no té previst deixar el càrrec i que està prenent totes les mesures, amb l'ajuda del seu club, per adaptar la seva vida a la malaltia.

"Després de la commoció inicial i del disgust de saber que em canviaria la vida, vaig decidir que no renunciaria a res. Tot el que faria seria adaptar-me i trobar noves maneres de continuar la vida de la forma més natural possible."

Blatt acaba el missatge transmetent la seva voluntat de no rendir-se ni lamentar-se per la malaltia.

"Soc entrenador i la meva feina és liderar, ensenyar i inspirar molta gent. No ser àgil o actiu no m'afecta la capacitat mental per fer aquestes coses. Tinc sort. Tinc excel·lents metges, entrenadors, fisioterapeutes i administradors que accepten les meves disfuncions i m'ajuden a superar-les. Em puc queixar? No puc fer-ho sota cap circumstància i no ho faré."  

 

David Blatt, de 60 anys, és un dels tècnics més prestigiosos del bàsquet internacional. Ha entrenat equips com el Trevisol'Efes Pilsen, el Maccabi de Tel Aviv, els Cleveland Cavaliers o el Darussafaka, a més de la selecció russa i la israeliana. Al seu palmarès hi destaquen l'Eurobasket guanyat l'any 2007 amb Rússia i l'Eurolliga conquerida l'any 2014 amb el Maccabi.

Anar al contingut