Futbol

Catalunya comptarà amb quatre blaugranes i dos blanc-i-blaus per a l'amistós contra Colòmbia

Dos jugadors de l'Espanyol, David Garcia i Coro, i quatre del Barça, Puyol, Piqué, Bojan i Sergi Busquets, han entrat en els plans del seleccionador català de futbol Pere Gratacós, de cara a l'amistós que Catalunya jugarà contra Colòmbia el proper dia 28 de desembre. Gratacós té previst anunciar la llista definitiva la setmana que ve i la Federació Catalana ha animat aquest dijous els aficionats a comprar les entrades.

Actualitzat
La predisposició dels clubs és total. El seleccionador nacional, Pere Gratacós ha destacat que s'ha trobat facilitats gairebé a totes les portes que ha trucat. El Deportivo per exemple, un club que havia posat algun entrebanc, ara ha estat el primer en autoritzar la presència de Sergio, Verdú i Lopo. La predisposició dels clubs catalans també ha estat gran.

Gratacós destaca que és important que el partit de Catalunya estigui consolidat amb tots aquests anys des que es va jugar el 97 el Catalunya-Bulgària i que això facilita les coses a l'hora de demanar jugadors. Tot i això amb alguns clubs com el Racing no hi ha hagut acord per la cessió de jugadors com és el cas d'Òscar Serrano. S'està negociant amb altres com el Vila-real per Capdevila.

Absències de Xavi i Valdés

La llista no sortirà fins dimarts, de fet la convocatòria tindrà un gran nivell però ja es pot avançar que per diferents motius, ni Xavi, ni Valdés ni Jorquera jugaran amb Catalunya. Els blaugrana Puyol, Piqué, Bojan i Sergio Busquets estaran convocats i també aniran dos jugadors de l'Espanyol David Garcia i Coro. La porteria serà pel jugador del Sant Andreu Morales, que ja va jugar contra Euskal Herria. També hi anirà el jove porter del Madrid Jordi Codina.

Gratacós ha sortit reforçat com a seleccionador després que el president de la Federació, Ricard Campoy, l'ha confirmat fins el juny del 2009. I és que la Federació s'ha interessat per altres entrenadors com Carles Rexach. Serà el pròxim president de la Federació Catalana de Futbol que guanyi les eleccions qui decidirà amb quin seleccionador compta. I és que el nou seleccionador serà també qui entreni la selecció al Trofeu de les nacions.

La Federació Catalana de Futbol preveu unes 50 mil persones al Camp Nou. Hi ha 80 mil colombians a Catalunya. Colòmbia ha donat la llista on destaca el jugador de l'Atlètic de Madrid, Perea. També hi haurà el jugador de l'Hèrcules Abel Aguilar.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut