Cancel·lada la novena etapa del Dakar, entre Tupiza i Salta (Reuters)
Dakar

Cancel·lada la novena etapa del Dakar, entre Tupiza i Salta, per raons "meteorològiques"

Les raons oficials de la cancel·lació és el mal temps que afecta els últims dies el sud de Bolívia. La cancel·lació de l'etapa coincideix amb una jornada de protestes.

Actualitzat

L'organització del Dakar ha cancel·lat la novena etapa del ral·li, que s'havia de fer aquest dilluns entre Tupiza (Bolívia) i Salta (Argentina), amb un recorregut de 513 quilòmetres, dels quals 242 eren cronometrats.

Les raons oficials de la cancel·lació són el mal temps que afecta en els últims dies el sud de Bolívia, amb intenses pluges que han deixat enfangat el campament de Tupiza i que han augmentat el cabal dels rius que havien de travessar els pilots.

La cancel·lació de l'etapa coincideix amb la jornada de protestes a Bolívia per reclamar la reforma del Codi del Sistema Penal, en la qual poden produir-se bloquejos de camins i carreteres, segons mitjans locals. 

El director esportiu del Dakar, el català Marc Coma, ha explicat avui que el campament de Tupiza, punt d'arribada de la vuitena etapa que es disputa aquest diumenge des d'Uyuni (Bolívia), "està en males condicions". "Per a nosaltres seria possible muntar demà una especial a nivell esportiu. Preferim no arriscar res i enviar tota la nostra caravana per carretera fins a Salta, i a partir d'aquí continuar la cursa de manera normal", ha argumentat.

 



 

 

Anar al contingut