ciclisme

Bowman s'endú la primera gran etapa de muntanya del Giro

Juanpe López segueix com a líder de la cursa italiana

Redacció Esport3Actualitzat

El Jumbo - Visma ha estat el primer equip a moure fitxes importants en la primera gran etapa de muntanya d'aquest Giro d'Itàlia 2022. Bowman s'ha endut la etapa i Dumoulin ha recuperat 3 minuts respecte a la maglia rosa. Juanpe López segueix com a líder de la cursa italiana. 

Primera gran etapa de muntanya

Amb més de 4.500 metres de desnivell acumulat, la setena etapa del Giro d'Itàlia tenia terreny per donar opcions a una gran escapada. Han estat quatre ciclistes els que han aguantat fins als darrers quilòmetres. Dos Jumbos, Dumoulin i Bowman, Formolo i Mollema. Els dos últims han intentat canviar el ritme en la darrera cota de l'etapa per deixar fora de la victòria els rivals. 

Finalment, els quatre han arribat junts a la pujada final de 350 metres de llargada. Dumoulin ha treballat per llançar en l'esprint i el seu company Bowman ha coronat el gran dia de l'equip neerlandès. Mollema ha estat segon i Formolo tercer. Dumoulin ha retallat tres minuts respecte al líder del Giro, tot i que l'objectiu del veterà neerlandès, ara per ara, sigui més ajudar l'equip a guanyar etapes o a treballar per Foss

Primera victòria d'etapa en una gran volta de Koen Bowman, un bon escalador neerlandès de 28 anys acostumat a treballar pels altres. La temporada passada ja va aconseguir un bon resultat en la classificació final del Giro (12è).

Cavendish perd un dels seus escuders

Males notícies per a un Mark Cavendish que va començar molt bé el Giro amb una victòria d'etapa, però se li complica dia a dia. El britànic ha perdut un dels seus llançadors en els esprints, Michael Morkov, que no ha pogut començar la setena etapa de la cursa italiana. 

 

Anar al contingut