Carlos Sainz durant la segona sessió de lliures a Silverstone
Carlos Sainz durant la segona sessió de lliures a Silverstone (Reuters)
FÓRMULA 1

Carlos Sainz marca el ritme a la primera jornada de Silverstone

El pilot madrileny de Ferrari fa el millor temps a la segona sessió de lliures del Gran Premi d'Anglaterra

Redacció Esport3Actualitzat

El Gran Circ de la Fórmula 1 aterra a un dels traçats més tradicionals del calendari mundial: Silverstone. El Gran Premi d'Anglaterra és la desena cita de la temporada i Max Verstappen hi arriba com a líder destacat, seguit del seu company d'equip Checo Pérez. Per la seva banda, Lewis Hamilton es troba en una situació molt diferent a la dels últims anys, amb un Mercedes no tan competitiu i amb George Russell davant seu a la general. 

Tot i això, el set vegades campió del món ha marcat el segon millor temps de la primera jornada, només superat pel Ferrari de Carlos Sainz. Després d'un inici irregular, el madrileny busca, finalment, donar un cop de puny sobre la taula i demostrar que també pot lluitar per victòries. En tercera posició ha finalitzat el McLaren de Lando Norris.

Els dos màxims favorits al títol, Max Verstappen i Charles Leclerc, s'han pres amb tranquil·litat la segona sessió de lliures, la primera en sec. El neerlandès i el monegasc han acabat en quarta i cinquena posició, mentre que Fernando Alonso ha estat sisè. L'asturià, com és habitual aquesta temporada, ha tornat a ser competitiu amb el seu Alpine en la jornada de divendres.


Bottas, el més ràpid amb l'asfalt moll

La pluja ha estat la protagonista de la primera sessió d'entrenaments lliures del GP de la Gran Bretanya. De fet, la sessió ha arrencat amb condicions de mullat, després d'un aiguat sobtat. Unes condicions que no han aturat Valtteri Bottas, que ha marcat el millor temps sobre el traçat britànic, amb una volta ràpida d'1:42.249. Al finlandès l'ha seguit de prop Lewis Hamilton i els dos Ferrari, amb Sainz i Leclerc a gairebé un segon de l'Alfa Romeo.

En concret, només una desena de pilots han marcat temps en aquesta primera sessió d'entrenaments del cap de setmana a Silverstone. Entre els que no ho han fet, s'hi troben els dos pilots de Red Bull, Checo Pérez i Max Verstappen. D'aquesta manera, els equips no han pogut extreure conclusions d'una sessió que havia de servir per valorar les actualitzacions implementades als monoplaces.

Anar al contingut