Barça

Alves torna abans perquè "trobava a faltar els meus companys" i les vacances se li han fet "massa llargues"

Juntament amb Maxwell i Milito, Dani Alves ha escurçat les seves vacances per incorporar-se als entrenaments abans del que li corresponia, ja que tenia permís fins al dia 2 de gener. Ell mateix n'ha revelat el motiu: "És que trobava a faltar els meus companys, se'm feien massa llargues les vacances i a més, perdrem gent amb la Copa d'Àfrica i cal seguir millorant", ha explicat per sorpresa en roda de premsa. El lateral ha promès que, malgrat els èxits del 2009, la plantilla barcelonista no es relaxarà perquè la filosofia de Guardiola garanteix un compromís total. "Si seguim aquest entrenador, arribarem molt lluny", ha dit.

Actualitzat
Alves també ha dit que Guardiola és "un tècnic que sap transmetre sempre coses positives, la clau del gran èxit d'aquesta plantilla perquè treballa tant que és capaç de treure el millor de cadascú i de guiar-nos a tots". Encara que no s'ha referit explícitament al que ha passat el 2006, quan el cicle victoriós del Barça de Frank Rijkaard es va veure tallat, Alves ha assegurat que amb Guardiola "el que és segur és que no hi haurà relaxació, més enllà dels resultats, perquè ens inculca sempre tota l'ambició possible".

Alves s'ha apropiat de les paraules del seu entrenador en animar els seus companys a continuar caminant després de l'èxit del 2009. "Sabem que hem fet una cosa molt gran, que potser només es valorarà amb el pas del temps. Ja formem part de la història del club, però cal continuar treballant perquè aquí no es viu del passat, sinó del present i futur. Podem escriure més pàgines d'aquest llibre", ha desitjat.

Amb Keita i Touré absents durant pràcticament tot el mes de gener a causa de la disputa de la Copa d'Àfrica, Alves ha recomanat a Thiago Alcántara i Jonathan dos Santos, els dos joves del filial que s'entrenen amb el primer equip, que segueixin els passos d'Iniesta i Xavi, "un mirall meravellós on mirar-se", i ha assegurat que "el futur del Barça està en ells". A més, el brasiler s'ha desmarcat d'un possible canvi de posició, ja que ha explicat que amb "la qualitat que té aquest equip, no caldrà" que actuï com a volant.

A punt d'afrontar un mes molt intens, en què el Barcelona haurà d'enfrontar-se tres vegades al Sevilla, dues en Copa i una en Lliga, Alves ha reiterat que serà rebut a la capital andalusa "amb afecte, perquè m'ho vaig treballar en el seu moment" i ha recordat que va formar part "dels anys més bonics d'aquell equip".
Anar al contingut