Alexia Putellas:"És complicat ser gai en l'entorn que té el futbol masculí"
Alexia Putellas en una imatge recent (REUTERS)
Futbol

Alexia Putellas: "És complicat ser gai en l'entorn que té el futbol masculí"

La millor futbolista del món ha aprofundit en molts aspectes de la seva vida professional i personal en una entrevista a GQ Hype

Redacció Esport3Actualitzat

La jugadora del Barça Alexia Putellas ha concedit una entrevista a la revista GQ Hype.   

En menys d'un any ha aconseguit una Pilota d'Or i el Premi The Best FIFA; està vivint el millor moment de la seva carrera, però a l'estrella del Barça el que més li interessa és inspirar futures generacions:

"El més important és que aquestes nenes tinguin l'oportunitat de veure que hi ha jugadores, de somiar que un dia poden ser elles. Nosaltres no ho vam tenir i ara elles sí que ho tenen, i això és superimportant."

Quan es cerca "Alexia Putellas" a Google, el text predictiu et suggerirà 'parella", cosa que no apareix quan tecleges, per exemple, el nom de Robert Lewandowski, Bota d'Or i segon en la classificació de la Pilota d'Or masculina.

"Se'n pot fer una doble lectura. Potser és que de Robert Lewandowski ja ho saben tot, i de mi no. La veritat, no sento que la gent només tingui interès en allò que cobro i en qui és la meva parella. El que sento és que la gent ens valora per allò que fem dins del camp."

 

Sigui com sigui, el fet de ser dona l'ha condicionada des de petita:

"Per mi era supernormal jugar a futbol des de petita. Però al final t'adones de la diferència que hi havia: els nens que començaven podien tenir el somni de ser professionals, jo no".

El cert és que a les dones futbolistes se'ls pregunta poc pel futbol i molt sobre altres aspectes:

"El que m'agrada a mi és el futbol, ​​i m'encanta parlar de futbol, ​​i tant de bo que tingués entrevistes sobre futbol. Però per desgràcia encara no és així, hi ha molts temes sobre els quals et pregunten... Suposo que als nois també els pregunten altres temes que no són només futbol. Però potser sí que estan més relacionats amb això o amb el joc, i no tant amb les reivindicacions femenines."

És més inclusiu el futbol femení que el masculí? Segurament sí, des del moment en què es percep com una cosa absolutament normal que la millor jugadora del planeta sigui lesbiana. Passaria igual amb el millor jugador del món? 

"És molt complicat ser gai en un entorn com el que hi ha al futbol masculí, però una cosa bona que té el femení, i parlo del nostre vestidor, és que es normalitza qualsevol mena de família que qualsevol jugadora vulgui crear. Tothom es respecta, no hi ha judicis, no hi ha insults ni res per l'estil, i crec que és per on ha d'anar l'esport en general."

Putellas ha parlat també dels seus referents d'infantesa:

"El primer va ser Rivaldo. Després Xavi, Iniesta, Messi… Gairebé tots del Barça."

"Amb 17 o 18 anys, quan ja podia veure més partits, vaig començar a seguir futbolistes femenines, i hi havia tres jugadores que m'encantaven: Louisa Nécib, Nadine Kebler i Camille Abily."

Les xifres del futbol femení encara són lluny de les dels seus companys masculins, però l'enlairament de la disciplina sembla obvi, amb el clímax de dos plens consecutius al Camp Nou que han significat molt per a l'estrella blaugrana:

"És de les millors coses que he viscut. Increïble, no et puc dir res més que això, de les millors coses que he viscut sens dubte." 

Omplir al Camp Nou és només un símptoma d'un moviment que guanya cada cop més força. I, casualitat o no, ha coincidit amb l'escalada d'Alexia Putellas.

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut