Futbol

Alexia fa el ple amb el The Best

La capitana del Barça tanca el cercle de la perfecció rebent el premi de la FIFA, l'últim reconeixement d'un any en què ho ha guanyat tot tant a nivell col·lectiu com individual

Redacció Esport3Actualitzat

Alexia Putellas ha arrodonit la temporada perfecta amb l'últim reconeixement que faltava a la seva vitrina, el premi The Best de la FIFA. Periodistes, aficionats i els entrenadors i capitans de les seleccions d'arreu del món han escollit la jugadora del Barça com la millor futbolista del món. D'aquesta manera, als seus 27 anys, la de Mollet del Vallès tanca el cercle d'un any en què ho ha guanyat tot tant a nivell col·lectiu -Copa, Lliga i Champions- com individual.

Les primeres paraules d'Alexia en conèixer les votacions, que l'han elegit amb 52 punts per davant de l'australiana del Chelsea Sam Kerr (38 punts) i la seva companya al Barça Jenni Hermoso (33 punts),  han estat per reconèixer que estava "molt feliç" i ha volgut agrair la feina feta a les seves companyes: "Això és de totes". El Barça ha felicitat a la seva capitana amb aquest missatge: 

En menys de cinc mesos, la nena que anava al Camp Nou i somiava de triomfar al futbol ha recollit el premi de la UEFA a la millor futbolista de l'any, la Pilota d'Or 2021, la Creu de Sant Jordi i, al desembre, també va regnar a la Gala de les Estrelles del futbol català. El The Best que li ha atorgat la FIFA durant la gala d'aquesta nit a Zuric - i que ha recollit de mans de Sergio Busquets, tots dos a Barcelona - ha estat, doncs, l'últim guardó individual al seu palmarès.

Alexia Putellas, sempre posicionada en la lluita antimasclista i al servei de reforçar el paper de la dona en l'esport, té l'honor de ser la primera golejadora de l'Estadi Johan Cruyff i de fer el primer gol al Camp Nou del Barça femení en el derbi contra l'Espanyol. 

Una de les imatges de la nit penjades a les xarxes socials resumeix de forma nítida com ha crescut la vitrina de la culer el darrer any, l'any del domini aclaparador d'Alexia

ARXIVAT A:
Alèxia Putellas
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut